Gewichtsverlies, Lifestyle

10 tips om te feesten zonder schuldgevoel

Je hoeft niet perse elk feestje af te zeggen omdat je bang bent om je dieet te verpesten. Jezelf eens trakteren op een uitje of een lekker etentje moet ook kunnen. Iedereen heeft nood aan ontspannen en je verdient het. Maar er zijn altijd manieren om je niet schuldig te voelen na je cheatmeal en nog steeds te zorgen dat je sociale leven onderhouden wordt.

3

1. Leg jezelf op dat je maar 1 glaasje alcohol drinkt bij je maaltijd. Vraag voor de maaltijd naar spuitwater met een schijfje limoen of ijswater.
2. Ga niet weg met een lege maag. Eet een kleine gezonde snack voor je vertrekt zodat je niet te veel verleid wordt door de nootjes, chips of ander hapjes die je constant worden aangeboden.
3. Als je proeft van een hapje, neem dan 1 portie en leg het op je bord of serviet. Eet traag en geniet optimaal
4. Vraag eventueel om een voorgerecht te delen met vrienden zodat je toch kan proeven maar geen volledige portie eet. Kies daarna voor een slaatje.
5. Drink voortdurend water als je zit en rondloopt. Het zal voorkomen dat je honger krijgt en met een schijfje limoen smaakt het ook nog heerlijk verfrissend.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  6. Breng kauwgom mee. Je zal minder geneigd zijn om te snacken en je adem blijft lekker fris de hele avond lang.
  7. Als je weet wat er op het menu staat, bepaal dan op voorhand wat je gaat eten. En hou je eraan! Stel bijvoorbeeld een limiet van 3 handjes chips of nootjes en niet meer.
  8. Blijf praten, lachen en socializen. Zo zal je minder snel aan al het eten denken dat rondom je staat en je gaat ook niet eten omdat je je verveelt.
  9. Als je op restaurant gaat met vrienden, stel dan voor om naar een gezonde plek te gaan waar ze salades of maaltijden met weinig vet/calorieën aanbieden.
  10. Hou een geheugensteuntje bij in je portefeuille of je handtas. Schrijf op wat je doelen zijn en waarom je ze zo graag wilt bereiken. Wanneer je het blaadje tegenkomt, zal je minder snel toegeven aan de verleidingen en raak je snel weer gemotiveerd.

  Pin It on Pinterest

  Share This