Voeding

Het 2-dagendieet: is het wel genoeg?

Het 2-dagendieet is uitgevonden door Prof. Tony Howell en Dr. Michelle Harvie, een onderzoeksdiëtiste aan de Britse instelling “Genesis Breast Cancer Prevention”. De twee onderzochten samen de link tussen borstkanker en obesitas en stelden dit dieet op om vrouwen met borstkanker te helpen om voorgoed gewicht te verliezen.

Het 2-dagendieet is het wel genoeg

Per week volg je twee opeenvolgende dagen een dieet gebaseerd op calorieën. De rest van de week volg je een gezond Mediterraan dieet, dat eigenlijk eerder een levensstijl is in plaats van een dieet. Het is aangetoond geweest dat het 2-dagendieet effectief is voor vrouwen die voordien alles geprobeerd hebben of last hebben gehad van het jojo-effect.

Tijdens de twee opeenvolgende dagen van de week hoef je geen calorieën op te tellen of honger te lijden. Je houdt je gewoon aan de aanbevolen voedselproducten en porties. Het dieet is zo opgesteld dat je weinig calorieën inneemt zodat je gewicht verliest, maar dat je er nog steeds genoeg inneemt zodat je geen honger krijgt. Het dieet is ook zo gebalanceerd dat je genoeg vitamines, mineralen en proteïnen binnenkrijgt. Tijdens die twee dagen moet je wel de hoeveelheid koolhydraten verminderen tot 50 gram per dag omdat onderzoek aantoont dat koolhydraten je honger doen krijgen.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Tijdens de rest van de week kan je flexibeler omspringen met voedsel. Je baseert je op het Mediterraanse, traditionele eetpatroon, en eet veel groenten, volkorenproducten, bonen, vis, fruit, noten en gezonde oliën. Kleine porties mager rood vlees zijn toegelaten. Ook alcohol en chocolade worden niet afgezworen, maar wel beperkt tot 2 à 3 keer per week.

  Van het 2-dagendieet is het wetenschappelijk bewezen dat het een effectief dieet is op lange termijn. Met dit dieet is de kans kleiner dat het gewicht dat je eraf werkt nadien terugkomt. Bovendien is het voor sommigen gemakkelijker om zich aan dit dieet te houden aangezien het maar 2 dagen in de week beperkend is en favoriete voedselproducten niet afgezworen dienen te worden.

  Pin It on Pinterest

  Share This