Fitness

4 tips om je gewicht op peil te houden tijdens je vakantie

Behoud van gewicht op vakantie

Een vakantie is voor veel mensen een periode waarin eten, drinken en ontspanning centraal staat. Het gevaar om in deze korte periode een aantal kilo’s aan te komen ligt hierbij altijd op de loer. Toch is het mogelijk om optimaal van je vakantie te genieten en toch bewust te zijn van je gewicht. Op eenvoudige wijze kan voorkomen worden dat je na de vakantie weer maanden moet afzien om de kilo’s kwijt te raken. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Hieronder volgen enkele handzame tips om hier gedurende je vakantie mee om te gaan.

4 tips om je gewicht op peil te houden tijdens je vakantie 1

Kies een hotel met sportfaciliteiten

Tegenwoordig zijn er steeds meer accommodaties die bijvoorbeeld een eigen fitnessruimte hebben. Hierdoor is de drempel om dagelijks een uurtje te sporten laag en geeft dit eenvoudig de mogelijkheid om direct de overtollige calorieën te verbranden. Wanneer je kiest voor een kleinschalig hotel of appartementencomplex zijn deze faciliteiten vaak niet aanwezig. In grotere hotels worden er vaak ook sportactiviteiten georganiseerd. Op deze manier bent u toch in staat om op gezellige wijze te sporten en aan uw gewicht te blijven werken. Een zwembad is hierbij ook van toegevoegde waarde. Spreek met uzelf af dat u dagelijks een aantal baantjes moet zwemmen. Dit is uitermate effectief voor de verbranding.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Gebruik de omgeving

  Op vakantie bent u meestal in een nieuwe omgeving. Een omgeving die u ook op sportieve wijze kunt ontdekken. Denk hierbij aan hardlopen over het strand of een wandeling door de bergen in de omgeving. Het is toch heerlijk om ‘s ochtends op een uitgestorven strand te genieten van de branding en de prachtige omgeving. Dat u hierbij ook nog aan uw conditie en verbranding werkt is daarbij uiteraard mooi meegenomen. Ook bij wandelingen in een nieuwe omgeving is het sportieve gedeelte een absolute bonus. Dus neem altijd je wandel- of hardloopschoenen mee. De manier om het aangename met het noodzakelijke te combineren. U zult merken dat u gedurende uw vakantie waarschijnlijk geen grammetje aan zult komen.

  Ga bewust met alcohol om

  Alcohol is over het algemeen genomen de belangrijkste oorzaak van de extra kilo’s die mensen gedurende hun vakantie aankomen. Het advies is dan ook om hier op een bewuste manier mee om te gaan. Beperk het bijvoorbeeld tot de avonduren en wissel het ook regelmatig af met non-alcoholische dranken. Het drinken van water is bijzonder effectief en is bovendien beter voor het lichaam. Zeker wanneer u naar warme vakantiebestemmingen trekt. Wanneer u zich bewust bent van de effecten van alcohol op het gewicht, zult u merken dat uw gewicht gemakkelijker in de hand te houden is. Zonder dat dit ten koste gaat van uw vakantiegenot natuurlijk.

  Pin It on Pinterest

  Share This