Lifestyle

5 excuses om niet te diëten ontkracht

Stel je het telkens maar uit om aan een gezond dieet te beginnen? Het is altijd gemakkelijk om redenen te vinden waarom je niet op dieet zo moeten gaan of gezond zou beginnen eten, maar die redenen zijn meestal gewoonweg excuses, zoals deze vijf voorbeelden:

5 excuses om niet te diëten ontkracht

 1. Over twee weken heb ik een feestje en daarna is het vakantie. Daarna ga ik op dieet.
  Als je voor het feestje twee weken lang verstandig en gezond eet, zal je des te meer kunnen genieten op het feestje zelf. Je zult gemakkelijker de juiste voedsel- en drankkeuzes maken. En ook, als je bijkomt op vakantie, is er des te meer reden om ervoor al wat af te vallen.
 2. Ik heb geen wilskracht of doorzettingsvermogen. Als er koekjes en snoepjes in huis zijn, zal ik ze opeten.
  We hebben allemaal wilskracht en doorzettingsvermogen. Hoe meer we die “wilskrachtspier” trainen, hoe sterker ze wordt. Als je zelfdiscipline echter op een laag pitje staat, haal dan geen snacks in huis of leg ze ergens waar je niet aankunt.
 3. Ik kan het me niet veroorloven om gezond te eten.
  Je weet gewoon dat dit niet waar is. Je hoeft geen dure dieetvoeding te kopen als je je gewoon beperkt tot mager vlees, volkorenproducten, groenten en fruit. Dat zijn nog steeds vrij goedkope producten.


  Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.

  • [do_widget_area sidebar-1]
   • [do_widget id="search-2"]
   • [do_widget id="text-2"]
   • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
   • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
   • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
  • Ik kan niet koken (of ik heb geen tijd om te koken), dus ik ga vaak op restaurant en daar zijn bijna nooit gezonde gerechten.
   Leer koken! Koop een kookboek en leer jezelf de basisprincipes van koken. Er zijn heel wat boekjes op de markt met recepten waar maar vijf tot vijftien minuten werk aan is. Als je last hebt van tijdsnood is het handig om veel in een keer te koken en wat in te vriezen.
  • Ik heb heel mijn leven al last van overgewicht. Ik denk niet dat ik dat ooit zal kunnen veranderen.
   Hoe lang je ook al sukkelt met overgewicht, je kan je eet- en leefgewoontes veranderen. Doe dit stapje voor stapje en verwacht geen snelle resultaten. Streef ernaar gezond te eten, en begin met bijvoorbeeld minder frisdrank te drinken.

  Pin It on Pinterest

  Share This