Fitness

5 manieren om al wandelend gewicht te verliezen

Houd wandelen leuk en afwisselend

Iedereen is zich er waarschijnlijk van bewust dan wandelen goed voor lijf en leden is. Het helpt ons om op een gebalanceerd gewicht te blijven en overtollige calorieën op een ontspannen manier te verbranden. Veel mensen vinden wandelen echter saai en stoppen er dan ook vaak snel mee. Toch zijn er manier om de wandeling leuk en afwisselend te houden. Hier volgen enkele handzame tips die je aan het wandelen zullen houden. De manier om bewust met je gewicht te blijven omgaan.

5 manieren om al wandelend gewicht te verliezen

Maak je wandeling nuttig

De meest eenvoudige manier om te blijven wandelen is het functioneel maken van je wandeling. Bedenk iedere keer een doel van je wandeltocht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de markt of de drogist. Bij iedere handeling buiten de deur dien je jezelf af te vragen of je dit misschien ook met de benenwagen kunt doen. Door je wandeling nuttig te houden is de drempel om te gaan lopen lager aangezien het doel sowieso bereikt dient te worden. Op deze manier kun je er dagelijks voor zorgen dat je een vooraf afgesproken stappendoel haalt.

Spreek buiten de deur af

Wanneer je iets afspreekt met vrienden is het al snel eenvoudig om dit bij je thuis te doen. Je kunt er echter ook bewust voor kiezen om een locatie buiten de deur te kiezen en hier lopend naar toe te gaan. Hierdoor dwing je jezelf om een wandeling te maken, maar is de drempel relatief laag omdat de bestemming leuk is.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Draai je wandelroute eens om

  Veel mensen hebben een vast rondje dat ze lopen. Hierdoor ontstaat al snel het gevoel dat je alles op deze route wel kent en er weinig variatie in de wandeling zit. Een eenvoudig, maar uiterst effectieve tip is om je rondje eens in spiegelbeeld te lopen. Door de omgekeerde looproute zul je versteld staan welke nieuwe dingen je ziet. Door je hier bewust van te zijn zul je het langer volhouden. Neem de omgeving in je op en ga actief op zoek naar dingen die je nog niet eerder hebt gezien. Dit houdt je wandeling dynamisch en meer eenvoudig om vol te houden.

  Lopend vergaderen

  Veel mensen hebben een hekel aan vergaderen. Dit komt onder andere omdat je meestal lange tijd in een bedompte ruimte zit. Kies ervoor om dit soort vervelend momenten dynamischer te maken door wandelend te gaan vergaderen. Loop een rondje in de omgeving van je kantoor en je zult merken dat je de vergadertijd effectiever kunt gebruiken en je bovendien ook nog aan je broodnodige beweging komt. Een absolute win-win-situatie. Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven deze methode met succes omarmen en dagelijks gebruiken.

  Pin It on Pinterest

  Share This