Voeding

5 producten die je gemakkelijk kunt vervangen bij het afvallen

Veel mensen denken dat het moeilijk is om gewicht te verliezen, maar je hoeft jouw eetpatroon helemaal niet drastisch te veranderen om enkele kilo’s kwijt te raken. Door enkele dagelijkse voedingsmiddelen te vervangen door gezondere varianten, kun je jouw eetpatroon al zo aanpassen dat je gemakkelijk enkele overtollige kilo’s verliest. Welke vijf voedingsmiddelen je het beste kunt vervangen en welke producten er voor deze voedingsmiddelen in de plaats komen voor een gezonde leefstijl, lees je in dit artikel.

Vijf producten die je gemakkelijk kunt vervangen bij het afvallen

Saladedressing vervangen met limoen
Veel mensen denken dat salades gezond zijn en dit is ook zeker zo. Wat echter niet zo gezond is aan salades, zijn de dressings die we vaak aan de salades toevoegen om de gezonde maaltijd wat meer smaak te geven. Laat je jouw dressing staan en gebruik je limoensap om de salade wat meer smaak te geven, dan ben je veel gezonder bezig. Limoensap heeft hetzelfde effect als een frisse dressing, maar bevat veel minder calorieën.

Volle zuivelproducten vervangen met magere zuivelproducten
Sommige mensen kunnen niet lekker wakker worden zonder een glas melk in de ochtend. Het is prima om iedere dag een glas melk te drinken, maar in melk zit wel veel vet. Vervang je jouw glas volle melk met een glas halfvolle melk of magere melk, dan krijg je veel minder vet binnen. Doe dit overigens niet alleen met de melk, maar ook met zuivelproducten als kwark en yoghurt.

Gefrituurde chips vervangen met gebakken chips
De meeste mensen die chips kopen in de supermarkt, kopen de standaard chips soorten die gefrituurd worden. Kies je voor chips die gebakken is in de oven, dan krijg je veel minder calorieën binnen. Dit betekent dat je gewoon chips kunt blijven eten en je niet eens schuldig hoeft te voelen over de calorieën die je binnen krijgt.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Tonijn in olie vervangen met tonijn in water
  Vis is erg gezond, dus je kunt zonder enig schuldgevoel een blikje met tonijn aanschaffen in de supermarkt. Wil je echt een goede keuze maken, dan kun je beter voor de tonijnmoot in water gaan. Tonijn in olie bevat namelijk veel meer calorieën dan tonijn in water, terwijl de smaak hetzelfde is.

  Mayonaise vervangen met light mayonaise
  Sommige mensen eten het liefst overal mayonaise bij. Vind jij het ook lekker om een beetje mayonaise te gebruiken bij jouw frites, aardappelen of vlees, dan kun je het beste kiezen voor light mayonaise. Light mayonaise smaakt hetzelfde als volle mayonaise, maar is wel vele malen gezonder dan de standaard mayonaise die je bij de snackbar krijgt. Door alleen al jouw mayonaise te vervangen met een gezonde variant, kun je flink afvallen.

  Pin It on Pinterest

  Share This