Producten, Voeding

5 redenen waarom je gewoon alle gerechten kunt eten

Je denkt misschien dat het nodig is om bepaalde soorten voedsel uit je leven te bannen om die extra kilootjes te kunnen verliezen tijdens je dieet. Maar is dat echter een goede oplossing om gewicht te verliezen op lange termijn? Voor de meesten onder ons zijn het eigenlijk die diëten waarbij we een voedselproduct elimineren de diëten die we het minst lang volhouden.

gerechtenkunteten

“Eet alles wat je wil” is een levensmotto dat ook de beste manier is om een gezond gewicht te behouden. In plaats van bepaalde producten op een “goed”, “slecht”, of “mag ik niet eten”-lijstje te zetten, is het beter om van alle producten te kunnen genieten, zij het in kleine mate. Een stukje chocolade op zich is niet ongezond en is ook niet de boosdoener voor overgewicht. Er zijn vijf redenen waarom je jezelf moet toelaten om alle voedselproducten te eten:

 1. Eten zonder schuldgevoel.
  Door op lange termijn een product af te zweren, ontwikkel je juist een verlangen naar dat voedselproduct. En als je toegeeft aan dat verlangen, volgt het schuldgevoel.
 2. Je houdt je verlangens in toom.
  Door af en toe jezelf toestemming te geven om iets lekkers te eten, verlang je er minder naar omdat je weet dat je het mag eten. Neem bijvoorbeeld één dag per week waarop je echt alles mag eten wat je wil (in beperkte mate).

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
  1. Je verliest gewicht.
   Als je eet wat je wil, geniet je meer van je voedsel. Neem je tijd om van elke maaltijd te genieten. Op die manier voel je je ook eerder voldaan en krijg je minder calorieën binnen.
  2. Duurzame aanpak.
   Diëten zijn er niet om voor de rest van je leven te volgen. Door jezelf toe te laten alles te eten wanneer je je ideale gewicht bereikt hebt, ben je geneigd om dat gezonde gewicht te behouden. Op je gezonde gewicht blijven houdt in dat je een gezonde levensstijl hebt.
  3. Gebalanceerde maaltijden.
   Je hebt alle voedselgroepen nodig. Proteïnen zorgen voor groei en herstel, vetten voor de absorptie van vitamines en mineralen en het reguleren van hormonen. Koolhydraten zorgen ervoor dat het lichaam goed blijft werken. Je doet er dus goed aan om ook van alles te blijven eten.

  Pin It on Pinterest

  Share This