Gewichtsverlies

Wat doe je als je te veel calorieën gegeten hebt?

Dus je hebt meer calorieën binnengespeeld dan je mag of van plan was… Wat nu? Voor je jezelf schuldig laat voelen of het opgeeft voor de rest van de dag, week of maand, een paar tips:

Zorg ervoor dat je volgende maaltijd gezond is

Je voor één maaltijd of één dag overeten heeft geen al te grote invloed op je vooruitgang, maar je een week of maand lang overeten daarentegen wel. In plaats van het direct op te geven en de dag erna opnieuw te beginnen diëten, zorg ervoor dat je eerstvolgende maaltijd wel gezond is. Als je direct weer op schema zit, zal je je terug goed voelen.

Blijf positief

Als je een scheve schaats gereden bent, focus je opnieuw op je doelstellingen die je in het oog had voor je je dieet begonnen bent. Onthoud dat een dieet volgen te vergelijken is met een wereldreis, op sommige momenten sta je op de top van een berg, op andere momenten bevind je je in een vallei.

Evalueer je grenzen en zet strategieën uit

Heb je teveel calorieën binnengespeeld omdat die koekjes in de berging zo verleidelijk je naam riepen? Kon je gewoon geen nee zeggen tegen je vriendin die zo’n lekker uitziende taart heeft gemaakt? Als je weet dat je niet kan weerstaan aan die koekjes, breng ze gewoon niet naar huis. En durf nee te zeggen tegen vrienden.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Vergroot je calorieënbudget door te sporten

  Als je weet dat je ’s avonds een extra stukje taart zult binnenspelen, loop dan zeker eens een toertje of ga naar de fitness. Na een intensieve work-out kan je jezelf wel toelaten om die dag wat extra calorieën eten.

  Verlaag je calorieënbudget niet

  Als je de ene dag over je budget heen gegaan bent, eet dan de volgende dag niet ineens veel minder en sla geen maaltijden over. Op die manier krijg je namelijk honger en ben je weer geneigd om meer calorieën binnen te spelen dan je budget toelaat. Het was maar een klein vergissinkje, zet je gezonde levensstijl voort.

  Pin It on Pinterest

  Share This