Gewichtsverlies

Het crash-dieet: veel afvallen in weinig tijd

Wil je veel kilo’s verliezen in een zeer korte tijd? Dan is het crashdieet op je lijf geschreven. Je kunt er namelijk een paar kilo’s mee verliezen. Een crashdieet volgen kan nefast zijn voor je lichaam, vandaar dat het belangrijk is om je goed te informeren over de verschillende crashdiëten. De dagen dat je het dieet volgt, eet je namelijk minder dan het lichaam nodig heeft. Bekende crashdiëten zijn het 1000 calorieëndieet, het bikinidieet, het ziekenhuisdieet en het detoxdieet.

crash dieet

Hoe werkt het?

Een man krijgt gemiddeld ongeveer 2500 calorieën per dag binnen, een vrouw zo’n 2000. Als je een crashdieet volgt, krijg je dagelijks maar 500 calorieën per dag binnen. Je eet amper, en als je dan eet, bevat het voedsel heel weinig calorieën. Omdat je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om te overleven, zal het dus op zoek gaan naar een andere manier om te overleven door op zoek te gaan naar vetten, spiermassa en vocht. Die worden afgebroken, waardoor je afvalt. Er wordt aangeraden om een crashdieet maar voor een week te volgen.

Na een week ben je heel wat kilo’s kwijt, maar die zullen er gegarandeerd weer bij komen. Je hebt te maken met het jojo-effect. Sommige mensen worden soms zelf enkele kilo’s zwaarder dan voor het dieet. Je kunt dit gelukkig wel voorkomen door een gezonde levensstijl aan te nemen na het dieet, geregeld te sporten en veel te bewegen.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Voordelen:

  -snel resultaat
  -handig voor personen met weinig uithoudingsvermogen
  -slanke lijn in één week

  Nadelen:
  -weinig voedingsstoffen = weinig energie
  -haaruitval
  -gewichtstoename na het dieet

  Crashdiëten zijn heel gemakkelijke diëten, maar ook ongezond. Doe het enkel als je op korte tijd veel gewicht wilt verliezen, en na het dieet bereid bent een gezondere levensstijl aan te nemen (als je je gewicht wilt behouden).

  Pin It on Pinterest

  Share This