Fitness

De goedkope manier om fit te blijven

Personal trainers, verse groenten en een lidkaart bij de gym kunnen je vaak een fortuin kosten, maar niet iedereen kan zich dit veroorloven. Fitnessen is een grote inspanning, maar dat hoeft daarom niet per se volledig financieel te zijn. Op het gebied van gezondheid moet je rekening houden met drie ‘investeringen’ : geld, tijd en inzet. Als je je het niet kan permitteren om naar de sportschool te gaan kan je op zoek gaan naar een plek waar je gratis kan sporten of je kan op zoek gaan naar goede aanbiedingen in de fitness of in de supermarkt.
Het grootste probleem is dat mensen vaak evenveel tijd en energie missen als geld. Daarom geven we je enkele tips hoe je je tijd en inzet kan beheren, hierover heb je namelijk zelf meer controle dan over geld. Bepaal je prioriteiten, bereken hoeveel tijd, geld en inspanning je kan vrijmaken en spendeer je tijd op plaatsten waar je het meest rendement uit je investering maakt.

De goedkope manier om fit te blijven
Je kan bijvoorbeeld verschillende fitnessen bezoeken met hun ‘1 maand gratis proberen’-beloftes of je kan eens gaan informeren bij lokale scholen die vaak hun deuren profijtig openstellen voor buurtbewoners. Kies ook eens voor fitness in groep, zo ben je gemotiveerder om te gaan. Soms kan je ook gratis lessen yoga of een andere sport volgen in het park en het enige wat je nodig hebt is vaak een eigen matje of gewichtjes.
De goedkoopste manier is nog altijd om te sporten zonder materiaal. Je kan gewichtjes kopen maar je kan even goed een handdoek of een melkfles gebruiken. Je kiest zelf hoe lang je de oefeningen doet en je kan het perfect inplannen. Ga eens een blokje rond lopen of neem je fiets en verken je stad. Je zal natuurlijk trager resultaat zien als je weinig kan sporten maar een beetje beweging is beter dan helemaal niets.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Een gezonde levensstijl is niet enkel sporten maar ook gezond eten. Om goedkoper te eten bezoek je best je lokale markt. Plan je maaltijden en koop enkel wat op je boodschappenlijstje staat. Zo bespaar je niet enkel geld maar ook tijd door perfect te weten wat je gaat kopen. Om je die extra boost te geven, kan je ook eenmalige sparen om extra voedingssupplementen of proteïnepoeder aan te kopen.

  Pin It on Pinterest

  Share This