Voeding

Detox-dieet

Het doel van een detox-dieet is om geleidelijk aan af te vallen door op een natuurlijke manier het lichaam te ontgiften.

detox

Het dieet is gebaseerd op het idee dat de stofwisseling van ons lichaam verstoord wordt door de chemicaliën die we via voedsel binnenkrijgen. Om het lichaam te ontgiften zou je enkel puur en natuurlijk voedsel mogen eten dat de werking van de huid, de lymfes, de nieren en de lever zou stimuleren, terwijl je toch nog dagelijks alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft.

Het detox-dieet is uitgevonden door Dr. Paula Baillie-Hamilton, die meent dat verschillende chemicaliën, zoals PCB’s, pesticiden en zware metalen uit voeding wordt opgeslagen in lichaamsvet. Daardoor zouden velen de vetvoorraad in hun lichaam moeilijker kunnen verbranden. Voedsel of andere producten waarin zulke chemicaliën zitten dienen dus vermeden te worden tijdens het dieet. Verwerkte voeding, toegevoegde suikers, artificële zoetstoffen, alcohol, caffeïne, sigaretten, en drugs zijn uit den boze. Dat is ook het geval voor voedingssupplementen; een teveel aan bepaalde vitamines en mineralen kan op lange termijn zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  De voedselproducten die aanbevolen worden tijdens het detox-dieet zijn organisch voedsel en drank, onverwerkte producten, zoals granen, noten en zaden, en veel verschillende groenten- en fruitsoorten. Bovendien wordt aangeraden om elke dag twee liter water te drinken en voldoende te slapen. Sommige kruiden helpen het ontgiftingsproces: psylliumzaad, zoethoutwortel, yuccawortel, Mariadistelzaad en gentiaanwortel.

  Het detox-dieet is echter onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast krijg je bij veel detox-diëten niet genoeg voedingswaarde binnen, wat ook niet gezond is. Slechte voeding leidt tot minder spieren, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Sommige kruiden kunnen ook een allergische reactie teweegbrengen.

  Ons eigen lichaam heeft zelf een afvalverwerkingssysteem dat lichaamsvreemde en mogelijk schadelijke stoffen in ons lichaam opruimt en afscheidt. Het dieet kan een goede manier zijn om te beginnen met afvallen of om slechte eetgewoonten af te leren, maar na de ontgifting van het lichaam is het beter om een op calorieën gebaseerd dieet te volgen.

  Pin It on Pinterest

  Share This