Gewichtsverlies, Voeding

Detox jezelf opnieuw gezond !

We hebben allemaal periodes waar het wat moeilijker gaat om op onze lijn te letten. Koekjes bij de koffie, ijsjes in de zomer of een bakje popcorn tijdens de film zijn erg verleidelijk. Vaak kan je je futloos of zelfs slapjes voelen na een teveel aan suiker of vet. Daarom is het geen slecht idee om af toe een weekje te detoxen en je lichaam te ontdoen van al die ongezonde stoffen. Maar hoe begin je daar nu aan ?

Detox jezelf opnieuw gezond

Op korte termijn kan je een fruit-detox volgen. Hiermee kan je gemakkelijk een tijdje vasten zonder jezelf te moeten uithongeren. Genoeg fruit eten verhoogt je energielevel en helpt je op gewicht te blijven. Je kan je lichaam reinigen door veel verschillende fruitsoorten te eten of 1 specifieke soort te kiezen. Voor het beste resultaat kies je best een stuk fruit dat je graag eet zodat je niet te snel opgeeft. Let op  : eet maximum 7 dagen op een rij enkel fruit. Gezonde fruitsoorten om te ontgiften zijn citrusvruchten of druiven.

Je kan ook een vloeibare detox volgen. Consumeer gedurende 2-3 dagen enkel drankjes zoals water, groene thee zonder suiker, vers fruitsap, groentesap en/of proteïneshakes. Door de verminderde calorie-inname kan je snel gewicht verliezen en wordt je lichaam sterk gezuiverd van bepaalde ongezonde stoffen. Vergeet hier niet om fruit- en groentesap te drinken om je dagelijkse portie groenten en fruit binnen te krijgen.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Op een langere termijn kan je detoxen door organisch eten te consumeren (zowel groenten als vlees). Organische etenswaren worden geteeld met natuurlijke meststoffen en pesticiden en organisch gekweekt vlees bevat minder schadelijke hormonen dan dieren die opgroeiden in een traditionele boerderij. Check de labels op je voedingswaren. Biologisch voedsel herken je meestal aan het groene  Europees-label of aan het EKO-keurmerk.

  Als je je lichaam wilt ontgiften vermijd je best alcohol en suikers. Drink heel veel water en probeer  eens te mediteren. Door jezelf ook mentaal te ‘reinigen’ van stressvolle en negatieve gedachten zal je lichaam ook tot rust komen.

  Pin It on Pinterest

  Share This