Producten

Dieetrecept banaan pannenkoeken

 

Omdat je op dieet bent, wil je gezond ontbijten zonder op smaak in te hoeven leveren. Als je een zoetekauw bent, zul je dit dieetrecept vast op prijs stellen. Pannenkoeken van volkoren spelt, verse vruchten en noten bevatten heel weinig dieetvet. En door de speltbloem eet je een vezelrijk ontbijt vol vitaminen en mineralen. Twaalf van deze overheerlijke pannenkoeken maak je in slechts 20 minuten en in één pannenkoek zitten maar 76 calorieën, waarvan 19 calorieën uit vet. Overige voedingswaarden: Vet 2g (Verzadigd 0g); Cholesterol 0mg; Zout 74mg; Koolhydraten 12g (Dieet vezels 2g); Proteïnes 3g.

Dieetrecept banaan pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 1/2 tl boter
  • 1 kopje speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl bicarbonaat
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 1 kopje vetarme Griekse yoghurt
  • een zeer rijpe banaan
  • 3/4 kopje vanille amandelmelk
  • 2 el walnoten, fijngehakt
  • een half kopje blauwe bessen

Bereiding:

  • Doe ter voorbereiding de bloem, bakpoeder, bicarbonaat en kaneel in een kom en meng alles goed door elkaar. Prak in een kleinere kom de banaan met de Griekse yoghurt door elkaar tot er een glad geheel ontstaat.
  • Pak nog een kom en klop de eieren los, doe er daarna geleidelijk aan het banaan yoghurt mengsel door. Nadat je een egale substantie hebt verkregen doe je er ook de amandelmelk door.
  • Meng dit alles goed door het bloem mengsel, dit kan met een mixer of garde, maar niet al te lang want dan wordt het mengsel te stijf. Doe er daarna walnoten en blauwe bessen naar smaak door. Je kunt eventueel ook één van de twee weglaten.
  • Plaats een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en wacht tot deze goed warm is. Voeg een deel van de boter toe en wacht tot het schuim is weggetrokken.
  • Doe 1/4 kopje van het beslag in de pan (ongeveer een halve soeplepel) en bak de pancake goudbruin. Draai de pannenkoek vervolgens om met een spatel en bak deze ook aan de andere kant goudbruin.
  • Leg de pannenkoek op een rooster met aluminiumfolie en houd warm door af te dekken met een bord. Bak de pannenkoeken één voor één goudbruin.

Je kunt deze pannenkoeken ook invriezen, dus maak er gerust een paar extra. Niet vast opeten natuurlijk. Geniet van je goed gevulde pannenkoeken!

Pin It on Pinterest

Share This