Gewichtsverlies

Dieettips voor ouderen

Ontzettend veel vrouwen ondervinden moeilijkheden om na hun veertigste slank te blijven. Sommigen onder hen aanvaarden de extra kilo’s, maar velen zouden graag hun gewicht behouden. Het kost misschien wat meer moeite om kilo’s te verliezen dan wanneer je 20 of 30 jaar was, maar het is zeker en vast niet onmogelijk.

Na je veertigste verandert er veel met je lichaam: je cellen vernieuwen zich minder snel, je spiermassa neemt af en je hormoonhuishouding verandert. Ook al merk je niets en blijft je menstruatie nog regelmatig, toch verandert er intern iets. Je kan plots last krijgen van stemmingswisselingen, maar ook sneller vermoeid worden. Dit kan leiden tot het eten van zoetigheden, en dus tot gewichtstoename.

Dieettips voor ouderen

De oplossing om je lichaamsgewicht te behouden is heel simpel. Het aantal calorieën dat je verbrandt, moet groter zijn dan het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Na je veertigste moet je dus minder calorieën binnenkrijgen om hetzelfde gewicht te behouden. Dat betekent niet dat je minder moet eten, maar eerder anders moet eten. Vervang ongezonde vetten door gezonde vetten, snelle koolhydraten door langzame koolhydraten en eet voldoende plantaardige eiwitten.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Je verandert dus best je levensstijl i.p.v. op dieet te gaan. Zorg ook dat je blijft bewegen. Elke dag minstens een half uurtje gaan wandelen kan al wonderen verrichten en zorgt bovendien ook voor rust in je hoofd, waardoor je stofwisseling hoger blijft. Probeer een goede balans te vinden tussen gezond eten en bewegen en dan lukt het zeker om je gewicht te behouden. Zorg er ook voor dat je je gsm of televisie uitzet in de slaapkamer, zodat je een goede nachtrust hebt!

  Pin It on Pinterest

  Share This