Lifestyle

Een gezond jaar hebben

Het nieuwe jaar biedt ons de mogelijkheid om na te denken over het leven en over wat we het voorgaande jaar allemaal geleerd hebben. Misschien ben je je wel meer bewust geworden van wat er echt belangrijk is voor jou. We hopen dat de volgende lijst je de mogelijkheid kan bieden om na te denken over hoe je dit jaar perfect kunt maken. Het hoeft trouwens ook geen nieuw jaar te zijn om jezelf voor te nemen gelukkiger en gezonder te leven. Elke dag en zelfs elke minuut kan je je leven een volledig nieuwe wending geven.

1

Wat je verdient is niet wat je waard bent

In tijden waarin het moeilijk is om een job te vinden, moet je niet onmiddellijk gaan denken: “wat zullen de anderen denken van mij?”. Je geliefden waarderen veel meer aan je dan wat je verdient. Je waarden zijn veel belangrijker dan je inkomen.

Maak van jezelf een prioriteit

Wanneer je ook (en meer) aan jezelf denkt, heb je meer tijd en aandacht die je kunt geven aan anderen. Als je jezelf steeds achterop stelt, heb je weinig energie over om te geven aan anderen. Hoe meer je jezelf kunt bieden, hoe meer je andere kunt bieden.

Vergeet geen tijd vrij te maken om je te amuseren

We zijn vaak te bezig met de dingen die we echt moeten doen. Geloof ons, de was zal echt wel wachten op jou. Zorg dat je tijd maakt om leuke dingen te doen en voldoende te lachen. Het helpt je die negatieve gevoelens te doen vergeten.

Neem iedere dag de tijd om jezelf een schouderklopje te geven

Hoe veel keer eindig je de dag met nadenken over wat je nog niet hebt gedaan of wat je anders had kunnen aanpakken? Positieve versterking is een veel betere motivator, dus feliciteer jezelf voortaan met wat je wel goed gedaan hebt die dag. Iedereen wil voldoening krijgen voor wat hij/zij goed heeft gedaan, en we moeten het ook leren om onszelf die voldoening te geven.

Leef nu

Het is helaas niet altijd even gemakkelijk dan dat het klinkt. Wanneer we ons zorgen maken over de toekomst, of piekeren over het verleden, verliezen we het moment waarin we nu leven. Dat moment is wel het juiste moment? Heb je hulp nodig? Schrijf jezelf in voor meditatie- of yogalessen en ontdek nieuwe mogelijkheden om in het nu te leven.

Bouw een band op met iets dat buiten jezelf treedt

Het kan God zijn, de natuur, gedichten, kunst of een goed doel dat iets betekent voor jou. Deze connecties kunnen ons de mogelijkheid bieden om ons verbonden te voelen met de wereld rondom ons.

Ervaar de wereld met de nodige curiositeit

Heb je ooit al een baby zijn eerste stapjes zien zetten? Hij is stomverbaasd en zo gelukkig. Probeer om zoiets van het perspectief van de baby te zien en doe alsof je zoiets zelf voor de eerste keer zou meemaken. Dit werkt bij alles dat je meemaakt en waarbij je je zintuigen gebruikt.

Geef je fouten toe

Ze laten ons toe om te groeien en te leren. Als je verwacht dat het leven alleen maar rozengeur en maneschijn is, dan ben je niet op het juiste spoor en kan dat alleen maar voor frustraties zorgen.

Alle bovenstaande tips vereisen oefening. Maar oefening baart kunst! Succes!

Pin It on Pinterest

Share This