Producten, Voeding

Fish ‘n Chips uit de Oven

Dit traditionele Engelse recept is van origine een afhaalmaaltijd. Echter, tegenwoordig wordt het over heel de wereld gezien als een heerlijk gerecht voor alle gelegenheden. Indien u dit recept wilt bereiden, heeft u de volgende ingrediënten nodig (voor 4 personen):

Fish 'n Chips uit de Oven

– 1 kg kruimelige aardappelen
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 50 gram verse broodkruimels
– Rasp van 1 citroen
– 200 gram kerstomaatjes
– Klein bosje bladpeterselie
– Stevige witvis filets (4 x 150 gram)


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Voordat u begint met de bereiding, verwarmt u de oven voor op 200-220 graden Celcius. Was de aardappelen, dep ze droog en snijdt ze in, relatief dikke, staafjes (schil de aardappelen niet). Vervolgens plaatst u de aardappelen zodanig op een grote bakplaat dat deze één enkele laag vormen. Sprenkel hier de helft van de olijfolie en een flinke snuf zout overheen. Plaats de aardappelen in de voorverwarmde oven en bak ze in totaal 40 minuten. Na 20 minuten de frietjes omdraaien zodat ze evenredig bakken.

  Vervolgens snijdt u de citroenrasp, peterselie en broodkruimels fijn, en deze mengt u met elkaar. Sprenkel ook hier wat zout over. Pak de stukjes witvis en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Strooi vervolgens gelijkmatig het fijngemalen mengsel van broodkruimels over de vis, en besprenkel vervolgens met de resterende olijfolie. Plaats de witvis nu samen met de kerstomaatjes in een bakblik. Als de frietjes nog maar 10 minuten hoeven te bakken, plaatst u de ovenschaal met vis en tomaatjes erbij en bakt u deze de resterende 10 minuten mee.

  Extra:
  Door de vis en frietjes niet te frituren, wat volgens het originele recept wel moet, maar in de oven te bakken, halveert u het aantal calorieën en de hoeveelheid vet inname. Dit recept is dus een gezondere variant van het originele Fish ‘n Chips recept, maar op zijn minst even lekker.

  Pin It on Pinterest

  Share This