Producten, Voeding

Garnalen, venkel en rucola risotto

Als je op zoek bent naar een maaltijd voor een etentje met vrienden of familie dan is deze risotto een goede keuze: de citroenschil en de rucola geven een lekkere frisse twist aan dit gerecht.

Garnalen, venkel en rucola risotto

Ingrediënten

1.2l groentenbouillon
1 el olijfolie
1 ui, fijn gesneden
1 grote teen knoflook , fijngehakt
1 kleine venkel, zonder kern en fijngesneden
300 gr risotto rijst
300 gr gepelde rauwe gamba’s
1 citroen, ½ geraspt en 1 el sap
70 gr rucola

Bereidingswijze:
1. Doe de groentebouillon in een grote pan. Breng deze eerst aan de kook en zet deze dan op laag vuur. Verhit ondertussen de olie in een andere grote pan. Voeg de ui, knofloof en venkel toe en bak deze zo’n 10 minuten gaar op een laag vuur. Zorg ervoor dat de groenten niet verkleurd zijn (of aanbakken!). Voeg vervolgens de rijst toe en roer het geheel totdat de rijstkorrels opgewarmd zijn en knetterende geluiden maken. Nu is het tijd om hieraan de bouillon steeds in kleine hoeveelheden toe te voegen. Een paar scheuten per keer terwijl je roert. Wacht steeds met een nieuwe scheut bouillon totdat de vorige lading geheel door de rijstkorrels is geabsorbeerd.
2. Als de rijst bijna gaar is, voeg dan de garnalen, de citroenschil en wat kruiden toe. Blijf de bouillon nog zo’n 3-4 minuten toevoegen zodat het geheel nog even doorkookt totdat de garnalen en de rijst beiden gaar zijn. De garnalen zullen zachtroze kleuren en de rijst is zacht van structuur.
Zet het vuur uit en meng als laatste de rucola en de citroensap erdoor. Laat het geheel nog zo’n 2 minuten staan en roer het nog wat door. Proef het gerecht en breng het eventueel nog extra op smaak met wat wat kruiden of peper en zout. En dan serveren, eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This