Voeding

Gebakken Hertenvlees met Zwarte Bessensaus

Zwarte bessen zijn verrukkelijk in hartige sauzen, en deze versie van zwarte bessensaus past perfect bij hertenvlees wat gekenmerkt wordt door een intense smaak. Daarnaast heeft hertenvlees veel voordelen qua gezondheid. Het is een vleessoort met een laag vetgehalte maar een hoog proteïne gehalte.

Gebakken Hertenvlees met Zwarte Bessensaus

Dit is een eenvoudig en snel recept voor 4 personen

U heeft de volgende ingrediënten nodig voor de bereiding van dit gerecht:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dikke hertenbiefstukken of 4 kleinere medaillons
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 150 ml rundvleesbouillon (gemaakt met bouillonblokjes)
  • 2 eetlepels aalbessengelei
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 85 gram zwarte bessen (vers of bevroren)

Zo bereidt u dit gerecht

Verhit de olijfolie in een braadpan. Breng het hertenvlees op smaak met zout en peper. Als de olie goed heet is, voegt u het hertenvlees toe en bakt u dit 5 minuten op hoog vuur. Keer het vlees nu om en bak het nog eens 3 minuten aan de andere kant. Afhankelijk van hoe doorbakken u het vlees wil kunt u het langer (2x 5 minuten) of korter (2x 3 minuten) bakken voor een respectievelijk doorbakken of rauwer resultaat. Als het vlees klaar is met bakken, neemt u het uit de pan en legt u het eventjes opzij om te rusten. Op deze manier wordt het vlees extra sappig.

Voeg vervolgens de balsamicoazijn toe aan de pan, samen met de runderbouillon, aalbessengelei en knoflook. Roer alles goed door terwijl u het vuur redelijk hoog houdt. Voeg nu de zwarte bessen toe en blijf roeren totdat de zwarte bessen mooi zacht zijn geworden.

Dien de hertenbiefstuk nu op met de saus en wat broccoli. Een mooi bijgerecht is een heerlijke knolselderij puree*.

*Pel een kleine knolselderij en snijdt deze in dunne plakjes. Kook deze vervolgens met 3 kleine aardappeltjes in een pan met water totdat ze mooi zacht zijn. Giet de knolselderij en de aardappelen af en pureer het samen met een klontje roomboter en flink wat zout en peper.

Pin It on Pinterest

Share This