Producten, Voeding

Gekruide kalkoen met bulgur en granaatappelsalade

 

Deze salade met een Noord-Afrikaans tintje bevat kalkoen die in een foliepakket is gebakken om de heerlijke sappige smaak en textuur te behouden. Door de harissa is het tevens een pittig gerecht te noemen! Het is makkelijk te bereiden en het zal zo’n 40 minuten tijd in beslag nemen.

Gekruide kalkoen met bulgur en granaatappelsalade

Ingredienten:
2 el fijngehakte dille
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte munt
De schil en sap van 1 citroen
1 el harissa pasta
500gr kalkoenfilet
2 el witte wijn of water
250gr bulgur, tarwe of een mix (in dit geval is een quinoa en bulgur mengsel gebruikt)
2 tomaten, in stukjes gehakt
Een halve komkommer, in blokjes gesneden
100gr granaatappelzaden


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Bereidingswijze:
  1.
  Verwarm de oven tot 180-200 graden (heteluchtoven). Maak een mengsel van de helft van de kruiden, de helft van de citroenschil en sap en alle harissa. De kalkoenfilet marineer je in dit mengsel. Zorg ervoor dat de kalkoen goed door het mengsel heen gehaald is.
  Laat het vervolgens even 5 minuten liggen. Je zou het ook (tot 24 uur) in de koelkast weg kunnen zetten om het op een later tijdstip te kunnen bereiden.

  2.
  Leg een stuk folie op het aanrechtblad. Leg de gemarineerde kalkoen hierop en giet er de wijn of het water overheen. Dek het af met een nieuw stuk folie. Maak er een pakketje van door de randen aan elkaar te vouwen en in te drukken. Dit kalkoenpakket leg je vervolgens op een bakplaat. In de voorverwarmde oven zal deze in zo’n 30 minuten gaar zijn.

  3.
  In de tijd dat de kalkoen in de oven ligt te garen kun je de salade bereiden. Kook de bulgur en volg hiervoor de instructies op de verpakking. Giet deze vervolgens af en voeg de overige kruiden, citroensap en de schil, plus de tomaten, komkommer (in stukjes gesneden) en de granaatappelzaden toe. Roer het geheel om. Zodra de kalkoen klaar is kun je deze bovenop de salade leggen en de smaakvolle sap die zich in het kalkoenpakket bevindt kun je erover heen gieten. En dan is het tijd om aan tafel te gaan!

  Pin It on Pinterest

  Share This