Voeding

Gekruide kip met granaatappelsalade

Weer eens wat anders dan currysaus. Dit Indiaanse gerecht wordt iets lichter door de granaatappelsalade met een dressing van mint die erbij wordt geserveerd in plaats van curry.

Gekruide kip met granaatappelsalade

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 4 kip kippenpoten zonder vel, snijd ze in drumsticks en dijen
  • 2 ½ tl kurkuma
  • 2 ½ tl zoete paprika
  • ½ tl chili vlokken
  • 2 ½ tl grof gemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • peper en zout

Voor de salade:

  • zaden van 1 granaatappel
  • 3 sinaasappels, in partjes gesneden
  • sap ½ limoen, plus extra partjes om op te dienen
  • 1 el granaatappel melasse
  • handjevol munt, de blaadjes fijner gescheurd

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
  • [do_widget_area sidebar-1]
    • [do_widget id="search-2"]
    • [do_widget id="text-2"]
    • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

    Bereidingswijze:

    • Verdeel de kip in kleinere stukken met een scherp mes. Elk stuk snijd je zo’n 2 à 3 keer door. Meng de kruiden met een wat peper, een snufje zout, de olijfolie en witte wijnazijn in een kleine kom. Met dit mengsel wordt de kip ingewreven. Gebruik handschoenen om kurkuma vlekken op de handen te voorkomen. Wrijf de kip goed in en leg de kip in een braadslee. Laat de kip 20 minuten in deze marinade liggen zodat de kruiden goed in kunnen trekken. Je kunt de kip ook wegzetten in de koelkast als het gerecht een dag later bereid dient te worden.
    • Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Bedek de kip met folie en bak deze in 30 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en bak de kip dan nog zo’n 10 minuten gaar. Druip de sappen die in de braadslee aanwezig zijn over de kip voor de kip wordt opgediend.
    • Maak ondertussen de salade. Meng de sinaasappelstukjes met de zaden van de granaatappel. Meng vervolgens de granaatappel melasse met de limoensap. Dit mengsel giet je over de sinaasappel en de granaatappelzaden. Bestrooi dit met de gescheurde muntblaadjes en dien de salade naast de kip op. Aan tafel en smakelijk eten!

    Pin It on Pinterest

    Share This