Voeding

Gezonde ontbijtreceptjes

Een gezond, vezelrijk en eiwitrijk ontbijt hoeft niet altijd uren te duren om klaar te maken. Op slechts een aantal minuten kan jij een supergezond en superlekker ontbijt klaarmaken. Lees hieronder een aantal receptjes en laat je inspireren!

Gezonde ontbijtideetjes

Notenboter, bananen en toast met chiazaden
Smeerwat notenboter op een toastje met chiazaden en een halve gesneden banaan. Dit ontbijt zit boordevol vitaminen en mineralen.

Yoghurt smoothie met bessen
Deze smoothie is heel gemakkelijk en snel te bereiden. Maak een mangeling van bevroren fruit (bananen en bessen zijn ideaal), Griekse yoghurt, en een vloeistof naar keuze (melk, sap, kokosnootwater…). Laat het een nachtje bevriezen in de diepvries en laat het overdag ontdooien om het ’s namiddags op te eten of spaar het tot de volgende ochtend. Het blijft sowieso vers en gezond.

Smaakzame havermeel met een eitje
Breng havermeel naar een hoger niveau door het echt lekker te maken. Bereid het zoals altijd met een beetje melk of water, maar voeg een snuifje zout en peper toe in plaats van suiker of kaneel. Voeg er nog een gepocheerd eitje aan toe en een beetje kaas voor dat extra smaakvol tintje.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Fruitsalade met quinoa
  Blaas fruitsalade nieuw leven in door er een beetje quinoa aan toe te voegen. Roer et mengsel goed om zodat de quinoa overal te vinden is in het slaatje. Gebruik nog een beetje honing, limoen en basilicum om het receptje af te werken.

  Quinoa muffin met kokosnootyoghurt
  Quinoa is en blijft gewoon gezond. Het is het ideale ingrediënt en past ook bij alles. Zelfs bij muffins. Eet deze muffins als ontbijt en je voelt je de hele dag energievol. Overschot? Ze zijn ook ideaal om te eten als snack na de lunch.

  Pin It on Pinterest

  Share This