Voeding

Het beste tijdstip om een dessertje te eten

Het overkomt iedereen wel eens: hoe hard je ook probeert om aan die snacks te weerstaan, meestal lukt het je niet. Gelukkig hebben voedingsdeskundige enkele tips gegeven over wanneer je nu het best dat ongezonde tussendoortje eet.

1

Iedereen wil wel die ene vrouw zijn die nooit ongezond eet en er helemaal geen problemen mee heeft. Helaas zijn de meeste vrouwen zoetebekjes. Hun dag is niet compleet zonder dat ze iets zoet hebben gegeten. Suiker is helaas giftig voor onze gezondheid en het is al zeker niet goed voor onze heupbreedte. Bovendien doet het onze tanden ook geen eer aan.
Het is veel beter om iedere dag maar één dessertje te verorberen en voor de rest fruit of andere gezonde producten zoals Griekse yoghurt of olijfjes. Maar wanneer moet je nu dat dessertje eten? Is het nu beter om zoetigheden na de lunch te eten? Of is ongezond eten na het avondeten beter? Het antwoord is na de lunch, omdat je nog voldoende tijd hebt om die extra calorieën in de loop van de dag te verbranden. Volgens voedingsdeskundige Kristy Rao is het beter om een uur na de lunch iets ongezonds te snacken.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  “Als je snackt na je laatste maaltijd, kan je je opgeblazen voelen alsook erg comfortabel”. Ze adviseert ook dat het beter is om geen zoetigheden te eten op een lege maag. Voedingsdeskundige Blatner beveelt aan om de sociale zoetigheidsregel in te lassen. In de plaats van snacks te eten achter je bureau of thuis, eet je ze voortaan beter in het bijzijn van vrienden of collega’s. “Als je een stukje cake eet thuis, voel je je al snel schuldig en zit je vaak met een opgeblazen gevoel. Als je echter een stukje cake eet met je vrienden voelt het veel leuker en feestelijker aan”, zegt ze. Ook wat je eet is belangrijk. De ideale snack is donkere chocolade met een tasje thee.

  Pin It on Pinterest

  Share This