Fitness

Hoe kan je leren jezelf goed te voelen in je nieuwe sportclub

Het kan nogal beangstigend zijn om voor het eerst naar je nieuwe sportclub te gaan. De volgende stappen kunnen je helpen bij de overgang naar je nieuwe levensstijl, zonder dat dit gepaard hoeft te gaan met angst.

Stap 1: Vlieg er onmiddellijk in!
De dag dat je je contract hebt getekend, maak je beter onmiddellijk gebruik van de gratis oriëntatie sessie met een fitness trainer. De meeste sportclubs bieden deze dienst aan. Plan een afspraak binnen de week dat je je aangesloten hebt.

Stap 2: Herinneringstelefoontje
Als je de neiging hebt om afspraken zoals deze af te zeggen of te vergeten, vraag dan aan een werknemer van de sportclub om je een belletje te geven een dag voor de geplande sessie.

Stap 2 Herinneringstelefoontje

Stap 3: Sluit je aan bij een sessie
Neem een kijkje naar het overzicht waarop staat welke sessies ze aanbieden en kies er eentje dat je interesseert. Vergeet niet goed te kijken naar het niveau dat je al moet hebben. Sommige sessies zijn enkel bedoeld voor mensen die al een hoger niveau hebben. Wees gerust, er zijn van elke sessie sowieso lessen voor beginners.

Stap 4: Kom een beetje te vroeg
Zorg dat je tien minuten te vroeg bent op je eerste dag om jezelf voor te stellen aan je begeleider.

Stap 4 Kom een beetje te vroeg

Stap 5: Vooraan
Stel je vooraan als de sessie begint. Je zal je zeker meer zelfzeker zijn. Praat met iemand die de sessie volgt en praat over de sessies, de begeleiders….

Stap 6: Kies dezelfde dagen uit om naar de sportclub te gaan
Je zult dezelfde mensen ook vaker tegenkomen. Als je eens problemen hebt met een toestel, is het makkelijker om het aan een bekend gezicht te vragen.

Pin It on Pinterest

Share This