Gewichtsverlies, Lifestyle

Hoe mensen gezond eten in andere landen

Het lijk wel alsof er elke week een nieuw dieet zijn intrede doet, wat niet verwonderlijk is als we de stijgende lijn obesitaspatiënten bekijken. Elk land heeft haar eigen eetgewoontes en tips om slank en gezond te blijven. Van Japan tot Frankrijk, we kunnen er misschien nog iets van leren; dit zijn hun dieetgeheimen:

people-1099795_960_720_c6a

In Japan wordt in het algemeen heel erg weinig rood vlees gegeten, daarentegen eten de Japanners vooral verse vis, kip en eieren. Ook groene thee is een deel van de eetcultuur en is heel goed voor je metabolisme. Granen zoals rijst en noedels vormen vaak de basis in een Japans gerecht waardoor ze niet vaak een tekort aan eiwitten ervaren.

Ook de Grieken eten graag granen en vis. Om op de Griekse manier te eten, vul je je maaltijd aan met bladgroenten, verse groenten, fruit en noten. Vaak zal je tomaten, knoflook, ajuin, spinazie en artisjok terug vinden in hun bord. Het grootste dieetgeheim van de Grieken is waarschijnlijk hun olijfolie, die hopen gezonde vetten bevat in tegenstelling tot producten met verzadigde vetten zoals boter. Dit is één van de redenen waarom er veel minder mensen met hartziektes voorkomen in Griekland en Amerika op de 1e plaats staat.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Indonesië staat bekend om haar smaakvolle gerechten die je smaakpapillen zeker en vast aangenaam zullen verrassen. Gestoomde of gekookte rijst is het hoofdgerecht en al de rest wordt als ‘extra’ beschouwd. Door de vele eilanden zijn vis en schaaldieren er ook altijd vers en overheerlijk. Om hun maaltijden op smaak te brengen, gebruiken Indonesiërs pikante en zure kruiden zoals sojasaus of citroengras. Gebruik zeker zelf eens wat meer kruiden in de keuken om een breder smakenpalet te creëren.

  Fransen eten vaak de hele dag door. Vooral kaas, brood en fruit worden verorberd in het land van de wijn en de Eifeltoren. Maar hun ultieme geheim is om met mate te eten van deze lekkere producten die soms worden beschouwd als ongezond wanneer je er te veel van eet. Ook eten de Fransen veel meer verse producten dan pakweg een Amerikaan. De Franse cultuur houdt van dessert, dus leer van hen en ontzeg je niet alles wat je lekker vindt.

  Wat je moet meenemen van deze tips is dat kwaliteit primeert over kwantiteit. Eet dus liever gezonde, verse producten dan de chemisch bewerkte producten. Wat minder rood vlees eten en je eiwitten halen uit vis is ook een goede start om wat kilo’s kwijt te geraken.

  Pin It on Pinterest

  Share This