Voeding

Kip, edamame en gember

Doordeweeks een makkelijke maaltijd op tafel toveren? Dan is dit rijstgerecht met kip en edamame (sojabonen) zeker een goede kandidaat. Het bevat veel vitamine C en vezels en staat in een half uur geurend en dampend op de eettafel.

Kip, edamame en gember

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • een stukje gember (zo groot als een duimtop), geraspt
  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 3 ontvelde kippenborsten, in hapklare stukken gesneden
  • 250gr basmatirijst (dit mag ook een andere rijstsoort zijn)
  • 600 ml groentebouillon
  • 100gr bevroren edamame/sojabonen
  • korianderblaadjes en vetvrije Griekse yoghurt (optioneel) om erbij te serveren
  • peper en zout om op smaak te brengen

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
  • [do_widget_area sidebar-1]
    • [do_widget id="search-2"]
    • [do_widget id="text-2"]
    • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

    Bereidingswijze

    • Zorg dat alle groenten en kip gesneden klaarliggen voor gebruik. Vergeet bij de chilipeper niet de zaadjes te verwijderen. Verhit dan de olie in een middelgrote pan (met de mogelijkheid hier een deksel op te doen). Als de olie heet is, gooi dan de ui, gember en chili bij elkaar in de pan. Voeg ook wat kruiden toe (en eventueel peper en zout). Laat dit 5 minuten bakken, roer het regelmatig door en voeg dan de in stukken gesneden kip en de basmatirijst toe. Laat dit samen nog eens twee minuten in de pan verwarmen. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
    • Laat de rijst in zo’n 8-10 minuten garen totdat het net gaar is en voeg de edamame/sojabonen ongeveer 3 minuten voor het einde van de benodigde kooktijd toe. Proef het gerecht en breng eventueel nog wat extra op smaak met kruiden of peper en zout. Voor de garnering strooi je er wat korianderblaadjes overheen en eventueel kun je er een klodder Griekse yoghurt bij serveren, voor de liefhebbers. Eet smakelijk!

    Pin It on Pinterest

    Share This