Lifestyle

Kun je gewicht verliezen zonder beweging?

 

Kimberley Davis zag haar gewicht fors toenemen na een aantal tragische gebeurtenissen in haar leven. Daarbij was ze ook nog eens aan het herstellen van twee gebroken enkels, wat inhield dat een hogere lichaamsbelasting er voor haar niet in zat.

Kun je gewicht verliezen zonder beweging

Haar lichaam én wereld veranderde
Door haar enorme gewichtstoename in een korte periode veranderde haar wereld ingrijpend. Daar waar de mensen op straat haar eerder nog opmerkten, naar haar glimlachte of haar te hulp schoten waar nodig, bleek deze wereld omgekeerd: zij bekeken haar met een medelijdend vooroordeel. Haar relatie ging over en zij verloor een dierbare. In de tijd die daarop volgde lag zij veel huilend in bed en bleef haar gewicht toenemen. Sporten en minder eten bleken niet te helpen. Veel blessures en weinig resultaat.

Haar redster
Zij sprak met Petronella Ravenshear (voedingsdeskundige op het gebied van evenwicht in het metabolisme) die haar mededeelde dat haar metabolisme amper werkte. De top drie oorzaken van het disfunctioneel metabolisme zijn: stress, antibiotica en uitdroging. Deze oorzaken waren alledrie bij Kimberley Davis aanwezig.

Een bijzonder dieet
Door het volgen van het Metabolisme Evenwicht Dieet (welk voor elke persoon anders is omdat er rekening gehouden wordt met familiegeschiedenis, eigenschappen van het bloed, leeftijd en meer). In een blog houdt zij haar afvallen bij en zij is in 12 weken al 10 kg afgevallen. Dat is al een derde van wat zij zou moeten afvallen om weer een gezond gewicht te bereiken.

Gewicht verliezen zonder beweging
Tijdens dit programma verliest zij gewicht zonder aan sport te doen. Het is dus wel degelijk mogelijk. Om het proces te versnellen en om naast het afvallen ook spieropbouw te bewerkstelligen, zou de combinatie met lichaamsbeweging waarschijnlijk nog beter scoren.
Deze blog laat in elk geval zien dat ook zonder inspanning op het gebied van sport een persoon met overgewicht wel degelijk gewicht kan verliezen en – belangrijker nog – het metabolisme in evenwicht wordt hersteld waardoor het effect ook een blijvende vorm kan aannemen. Het is een lange en langzame weg, maar met de support van de omgeving geen onmogelijke weg.

Pin It on Pinterest

Share This