Gewichtsverlies, Producten

Mango-Passievrucht Rollade

Mango-Passievrucht Rollade

Het is moeilijk te geloven dat dit heerlijke rijke en romige recept maar weinig vet bevat. Daarnaast is het ook nog eens glutenvrij. Onderstaand recept biedt genoeg van dit heerlijke toetje voor 6 personen.

Ingrediënten:
– het eiwit van 3 grote eieren
– 175 gram fijne kristalsuiker
– 1 afgestreken theelepel korenbloemen
– 1 theelepel moutazijn
– 1 theelepel vanille extract
– poedersuiker (decoratie)
– 200 gram Griekse yoghurt (0% vet)
– 1 rijpe mango (geschild, gesneden in kleine blokjes)
– het vruchtvlees van 4 passievruchten
– paar lampionplantjes ter decoratie
– saus van framboos*
* optioneel


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Dit gerecht wordt op de volgende manier bereidt:
  Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Leg een stuk bakpapier in een laag bakblik (23x33cm). Klop vervolgens in een keukenmachine de eiwitten op, totdat ze schuimig zijn en stijve pieken hebben. Voeg al langzaam en voorzichtig roerend de kristalsuiker toe, totdat het mengsel dik en glimmend is. Meng vervolgens de moutazijn, korenbloem en het vanille extract met elkaar, en giet het mengsel vervolgens bij het geklopte eiwit.

  Lepel vervolgens het eiwitmengsel in het bakblik zodat er een mooi egaal laagje ontstaat. Doe dit wederom voorzichtig, want er moet zoveel mogelijk luchtigheid bewaard blijven in de eiwitten. Bak ongeveer 30 minuten, of zolang tot het oppervlakte van de meringue mooi stijf is.

  Haal de meringue nu uit de oven en bedek het met een vochtig vetvrij papier (ongeveer 10 minuten). Strooi over een ander vel vetvrij papier een laagje poedersuiker. na 10 minuten verwijdert u het vochtige vetvrije papier van de meringue en legt u de meringue op het vetvrije papier met poedersuiker. Smeer de meringue nu in met de Griekste yoghurt, en bestrooi met blokjes mango en het vruchtvlees van de passievruchten. Rol nu het vetvrije papier met daarop de meringue op (begin te rollen aan de smalle kant van het papier). Nu heeft u een mooie rollade van meringue. Om het af te maken kunt er nog wast poedersuiker overheen strooien en de lampionplantjes erbij serveren ter decoratie.

  Pin It on Pinterest

  Share This