Gewichtsverlies, Voeding

Negen recepten om buikvet af te weren

Lekker eten en toch voorkomen om aan te komen bij de buikstreek is zeker mogelijk. Onderstaande recepten kunnen zelfs helpen bij het afvallen. Ze bieden de juiste balans aan calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten en zijn zeer smakelijk. Van ontbijt tot snack, voor elk soort maaltijd is wat wils.

Negen recepten om buikvet af te weren 2

Broccoli kaas omelet
Dit snelle en gezonde recept is binnen 3 minuten te bereiden. Naast broccoli zijn vele andere groenten geschikt om in een omelet te gebruiken, zoals tomaten, uien, paprika of champions. Of mix alle groente door elkaar voor een extra gevulde omelet.

Ham-kaas ontbijt burrito met bonen
De burrito kent vele variaties en kan elke dag, door het toevoegen van verschillende groenten, een nieuwe gerecht vormen. Wissel tomaten af met uien of paprika en gebruik verschillende soorten kazen en bonen om elk ontbijt weer anders te laten zijn.

Pittige vegetarische chili
Door het pittige karakter van dit gerecht zal vlees niet worden gemist, zeker wanneer het recept gevolgd wordt voor het zelf maken van de kruidenmix. De voorbereiding van het recept kost maar vijf minuten, de verdere bereiding echter 60 minuten.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Kalkoenburger met friet van zoete aardappelen
  Deze kalkoenburger met zoete aardappel frietjes heeft 15 minuten voorbereidingstijd nodig en 45-60 minuten voor de verdere bereiding. Wees extra gezond en voeg avocado toe als topping of besprenkel voor extra pit de burgers met wat cayenne peper, voordat ze worden gebakken.

  Geroosterde varkenshaas met groenten
  Varkenshaas is een goed alternatief voor de standaard kip-gerechten en het bevat minder verzadigde vetten dan vele soorten rundvlees. Voor dit gerecht is 10 minuten voorbereiding nodig en de verdere bereidingstijd is 45 minuten.

  Roerbak garnalen
  Naast garnalen zijn er voor dit veelzijdige roerbak recept vele andere ingrediënten te gebruiken, zoals kip, tofu of zelfs bonen. Geschikt voor 4 personen met een voorbereiding van 30 minuten. Bereidingstijd: 15 minuten.

  Negen recepten om buikvet af te weren

  Kip cordon bleu
  Een kip cordon bleu lijkt lastig klaar te maken, maar de roltechniek is makkelijk onder de knie te krijgen. Het kost maar 10 mintuten om deze gezonde versie van de kip cordon bleu voor te bereiden en 30 minuten om verder te bereiden. Het recept is voor 4 personen.

  Pepersteak met verse groente
  Er zijn maar 30 minuten nodig om deze pepersteak met verse groente op tafel te zetten (10 minuten voorbereidingstijd en 17 minuten om verder te bereiden). Volg het recept om een eigen kruidenmix te maken die de steak net wat extra’s geeft.

  Knapperige banaan-pindakaas ijslolly’s
  Een gezond toetje met een korte bereidingstijd van 10 minuten, maar welke wel 60 minuten nodig heeft om op te stijven in de vriezer. Bij weinig tijd kan de vriezer worden overgeslagen en de lolly’s direct geserveerd worden op kamertemperatuur.

  Pin It on Pinterest

  Share This