Lifestyle, Voeding

Ontdek het buikspieren-dieet

Voeding

Dit speciale dieet bestaat uit een plan uitgestippeld voor 6 weken met de focus op gezonde voeding en voldoende sport. Er wordt gebruik gemaakt van 12 superfoods en de nadruk ligt op het opbouwen van spiermassa door krachttraining, aerobic en een evenwichtige verdeling van proteïnen, koolhydraten en vet waardoor je genoeg vitaminen, mineralen en vezels binnenkrijgt. Ondanks de naam val je niet enkel een pak af aan je buik maar het dieet helpt lichaamsvet in het algemeen te verbranden. Als je grootste probleemzone je buik is, zal je natuurlijk wel eerst daar wat centimeters verliezen.

Dit zijn de zes basisprincipes van het buikspieren-dieet qua voeding :

 • Eet zes maaltijden per dag, drink regelmatig smoothies, weet wat je mag drinken en wat niet, tel geen calorieën, eet éénmaal per week wat je echt wilt als beloning en focus op de aangeraden superfoods.

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
  • Zes maaltijden per dag helpen om je energiebalans op peil te houden. Je energiebalans is zoveel als het aantal verbrande calorieën tegenover de opgenomen calorieën. Onderzoek toont aan dat een surplus van 300-500 kcal per uur zorgt dat je lichaam sneller vet verbrandt met deze extra energie.
  • Smoothies drinken ter vervanging van een maaltijd of tussendoortjes verschaft je de nodige voedingsstoffen.
   Smoothies met (vetvrije) melk of yoghurt, proteïne poeder, fruit en/of pindakaas geven je lichaam extra calcium en dat helpt wederom de vetverbranding in je lichaam.
  • Let op wat je drinkt.
   Acht glazen water per dag wordt sowieso al aangeraden. De extra vloeistoffen die je opneemt helpen je honger te stillen, schadelijke stoffen af te drijven en je spieren te voeden. Ook groene thee, vetvrije melk en maximum 2 glazen light frisdrank mag je gerust drinken in dit dieet. Alcohol wordt sterk afgeraden aangezien het geen voldaan gevoel geeft, voor extra vetophoping zorgt en de vetverbranding blokkeert.
  • Tel geen calorieën!
   Volgens dit dieet zorgt dit voor demotivatie en verlies je sneller de focus op wat echt belangrijk is bij afvallen.
  • Je bent ook 1 cheat meal toegestaan in dit dieet.
   Hierbij mag je 1 maaltijd eten met dingen die je het meest mist tijdens je dieet. Zo raak je het dieet niet te snel beu.
   De laatste richtlijn is de focus leggen op de superfoods : noten, bonen, groene groenten, vetvrije zuivelproducten, ongesuikerde havermout, eieren, mager vlees, pindakaas, olijfolie, volgranenbrood en -ontbijtgranen, whey proteïnepoeder en bessen.

  Beweging en sport

  Beweging is natuurlijk even belangrijk als gezond eten om vet te verbranden en te vermageren. Het dieet focust op krachttraining 3 maal per week, buikspieroefeningen 2-3 maal per week en eventueel nog extra aerobic oefeningen 2-3 keer per week.

  Dit zijn de drie basisprincipes van het buikspieren-dieet qua sport :

  • Laat minstens 48 uur tussen krachttrainingen van hetzelfde lichaamsdeel, las 1 rustdag in per week, warm 5 minuten op voor je een lichte sport gaat beoefenen.
   Krachttraining betekent een totale lichaamsworkout en dat drie maal per week, met minstens 1 sessie waar de nadruk ligt op de beenspieren.
  • Cardiovasculaire oefeningen of beweging met het oog op een betere conditie, doe je best tweemaal per week tussen de dagen dat je krachttraining hebt gepland. Dit kan bestaat uit fietsen, lopen, zwemmen en traplopen.
  • Vergeet zeker de buikspieroefeningen niet de doen 2 tot 3 maal per week. Doe deze oefeningen net voor je krachttraining. Je kan je buikspieren trainen in 5 verschillende zones.
   Doe 12-15 reps voor je bovenbuikspieren ; de gewone crunches en met je voeten in een hoek van 90°. 6-12 reps voor je onderbuikspieren ; lig op je rug en beweeg je benen in een 8-figuur boven de grond. 10 reps voor elke zijde van je schuine buikspieren ; hef een zware bal of een zwaar gewicht van je éne zijkant naar de andere terwijl je neerzit met gestrekte rug. 5-10 reps voor de dwarse buikspieren ; sta op handen en voeten en strek je arm uit samen met het tegengestelde been en 12-15 reps voor de spieren aan je onderrug ; lig op je buik en kom langzaam met je romp omhoog.

  Ben je al een fervent sporter ? Dan schakel je best ook over op deze specifieke oefeningen van het buikspieren-dieet. Voor de beste resultaten en verveling te voorkomen kan je je sportroutine maandelijks helemaal omdraaien.

  Pin It on Pinterest

  Share This