Gewichtsverlies

Oorzaak & oplossing voor overgewicht: Pascale Naessens

Waarom hebben mensen het zo moeilijk om een gezond lichaamsgewicht na te streven? In België kampt meer dan de helft van de bevolking met overgewicht, ze hebben dus een BMI (body mass index) van meer dan 25. 12,5% van de bevolking is zelfs echt zwaarlijvig. Zij hebben een BMI van meer dan 30.

Oorzaak & oplossing voor overgewicht Pascale Naessens

Maar nu terug naar de basisvraag: waarom is het zo moeilijk om af te vallen? Bij sommigen is zwaarlijvigheid erfelijk bepaald en is het extra problematisch om gewicht te verliezen. Maar voor de meesten onder ons is het echt wel eenvoudig: meer bewegen en gezonder eten. We hebben jammer genoeg niet altijd de tijd om meer te bewegen: of we zijn te moe na een lange werkdag, of we hebben geen zin, of we vinden het niet leuk… We vinden altijd wel een reden.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Toch bestaan er initiatieven die wel goed blijken te werken zoals groepsactiviteiten op het niveau van de gemeente of de buurt. Denk maar aan ‘Start to Run’, of andere soortgelijke acties. Dan rest er nog de voeding. Het grootste probleem is dat ongezonde voeding met suikers en vetten echt lekker is, verslavend en ook nog goedkoop. Kan het nog verleidelijker? Ja het kan. Hoe? In de boeken van Pascale Naessens kan je gezonde recepten en natuurlijke en lekkere maaltijden terugvinden. Gezond eten wordt dus aangenamer en verleidelijker dan die industriële bereidingen. Dankzij haar recepten hebben we geen excuus meer om ongezond te eten.

  Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een ‘beweging’ in gang gezet: mensen mogen weer genieten van eten, worden gezonder en vallen af.

  Pin It on Pinterest

  Share This