Producten

Op vakantie én op dieet? Perfect mogelijk!

Of je nu een weekendje vrij neemt of twee weken gaat rondtrekken, een welverdiende vakantie gunnen we iedereen. Tenen in het zand, zonnen en uitslapen … het is allemaal gepermitteerd op vakantie, maar helaas denken velen ook op deze manier over wat ze zullen eten en drinken op vakantie. Als je je dieet echt serieus neemt, is het natuurlijk belangrijk dat je ook buitenshuis op je eten blijft letten om niet terug in je ongezonde patroon te vervallen. Hier zijn enkele ideetjes om volledig van je vakantie te genieten zonder je dieet te verpesten.

Als er je een lange autorit of vlucht te wachten staat, neem dan je eigen gezonde snacks en maaltijden mee. De stopplaatsen langs de snelweg en vliegtuigeten zijn haast nooit gezond en je hebt er zoveel keuze dat je vaak de ongezonde keuze maakt. Neem zakjes mee met nootjes, gedroogd fruit of graanrepen. Zo kan je beter weerstaan aan de ongezonde reissnacks.
Probeer weg te blijven van de minibar in je hotelkamer. De snacks en drankjes zijn niet alleen enorm duur, maar ook ongezond. Blijf dus van de nootjes, frisdrank en snoeprepen. Koop eerder wat fruit als je aankomt op je bestemming en bewaar die op je kamer.

Een moeilijke, maar noodzakelijke regel tijdens je dieet (of je nu op vakantie bent of niet) is: blijf weg van de alcohol. We associëren vakantie vaak met cocktails en wijntjes bij het avondeten, maar niets bevat meer calorieën dan alcohol. Bier bevat gemiddeld 146 kcal, een shotje 150 kcal en een cocktail begint al bij 250 kcal. Natuurlijk mag je je al eens laten gaan, maar beperk dit tot 1 of 2 avonden van je reis.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Als je op restaurant gaat, neem dan waar je zin in hebt. Je bent tenslotte op vakantie en niet op strafkamp. Houd wel in het achterhoofd dat je geen te grote portie eet en bestel ook niet alles op de menukaart. Kies bijvoorbeeld voor een glas wijn bij je maaltijd, maar laat dan het voorgerecht of het brood dan aan de kant liggen. Deel je dessert met een vriend(in) en vraag na of je een voorgerecht als hoofdgerecht kan nemen.

   

  Probeer wat te bewegen ook al ben je op luilekkervakantie. Zwem in de zee, in het zwembad, beklim een berg in de buurt, maak gebruik van het tennisterrein als je hotel er één heeft, ga souvenir-shoppen … Je kunt zo veel nieuwe dingen uitproberen op vakantie die je anders nooit zou doen. Kom dus zeker eens buiten de muren van je hotel, tent of camper en verken! Maar geniet vooral van je welverdiende vakantie en drink genoeg water als je het geluk hebt om in een warm land te vertoeven.

  Pin It on Pinterest

  Share This