Voeding

Pasta met garnalen, mascarpone en limoen

Dit Italiaanse gerecht met vis is een lichte maaltijd en geschikt voor doordeweeks of voor een diner met vrienden. Als er gekozen wordt voor volkorenpasta dan vult het gerecht wat meer. Qua vorm van de pasta kan uiteraard elke variant gekozen worden. Het is gemakkelijk te bereiden en staat binnen een half uur op de eettafel. Een rode wijn smaakt goed bij dit gerecht.

Pasta met garnalen, mascarpone en limoen

Ingrediënten

  • 140gr gedroogde pasta, bij voorkeur volkoren
  • 85gr bevroren erwten
  • 85gr bevroren tuinbonen, eventueel uit pot indien gewenst
  • 100gr broccoli, snijd deze in kleine roosjes
  • 100 gr gekookte en gepelde garnalen
  • 1 citroen, de helft wordt gebruikt voor de schil en het sap en de andere helft wordt in partjes gesneden
  • 3 el mascarpone (een light variant kan gekozen worden om het vetgehalte te verminderen)
  • de helft van een klein bosje munt of basilicum ontdoe deze van de steeltjes en snijd de blaadjes fijn, maar laat wel een paar hele blaadjes over om deze later mee op te dienen
  • peper en zout

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
  • [do_widget_area sidebar-1]
    • [do_widget id="search-2"]
    • [do_widget id="text-2"]
    • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

    Bereidingswijze

    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg alle groentes toe zo’n 4 minuten voor het einde van de kooktijd. Zodra de kooktijd om is, voeg dan ook de garnalen toe. Neem een beker van het kookvocht uit de pan en houd deze terzijde voor later gebruik. Haal de pan van het vuur en giet deze af. Doe vervolgens alles weer terug in de pan.
    • Voeg de citroenschil en het sap met de mascarpone toe aan de pasta. Laat het geheel goed doorwarmen. Roer goed door. Het eerder bewaarde kookvocht kan er nu beetje bij beetje bijgegooid worden net zolang tot er een romige saus ontstaan. Strooi de munt of de basilicum erdoor en voeg er een goede hoeveelheid peper en een snufje zout bij. Verdeel het over twee pastakommen en garneer met de in tact gebleven muntblaadjes. Leg de partjes citroen erop. Serveren en genieten!

    Pin It on Pinterest

    Share This