Producten, Voeding

Prei, aardappel en bacon schotel

Deze schotel is er eentje die je vaker zult bereiden. In 15 minuten heb je alles gesneden en voorbereid. De schotel staat dan nog 40 minuten in de oven. De schotel zou dus ook eens de dag ervoor gemaakt kunnen worden. Het is een smakelijk en voedzaam gerecht. Vegetariërs zouden de bacon kunnen vervangen door bijvoorbeeld pecannoten.

Prei, aardappel en bacon schotel

Ingrediënten:

600ml kip- of groentebouillon
1kg aardappelen, in dunne plakjes gesneden
6 prei, dun gesneden in ringen
25 gr boter
3-4 plakjes vette spek, fijngesneden
3 eetlepels slagroom (optioneel)
peper en zout


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Bereidingswijze:
  1.
  Verwarm de oven alvast voor op 180-200 graden. Snijd de aardappelen, de prei en de spek en zet deze klaar voor gebruik. Doe de bouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Voeg de aardappelen en de preiringen hieraan toe en breng het opnieuw aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten koken. Laat het vervolgens goed uitlekken. Vang het kookvocht op in een schenkkan of kom.

  2.
  Besmeer een grote ovenschaal met boter (olijfolie zou ook kunnen). Breng steeds een laag aardappelen en kruiden aan terwijl je ook kruiden naar wens (en peper en zout) toevoegt. Optioneel zou hier ook knoflook toegevoegd kunnen worden. De spek strooi je er als laatste overheen. Breng nog even goed op smaak met kruiden en 200 ml van het eerder bewaarde kookvocht over het geheel. Mocht je de slagroom gebruiken dan lepel je dit erop. De schotel kan nu afgedekt worden met folie. Het zou nu gekoeld weggezet kunnen worden en tot 1 dag bewaard kunnen worden.
  Zet de schotel afgedekt in de oven voor 40 minuten, halverwege kun je de folie verwijderen zodat de spek even goed knapperig kan worden. Laat kort afkoelen buiten de oven en dien het op. Eet smakelijk!

  Pin It on Pinterest

  Share This