Voeding

Romige tagliatelle met ham

Eten koken dat het hele gezin lekker vindt, dat snel op tafel staat en ook nog eens gezond is? Dat is elke avond weer een strijd. Met dit gerecht, dat binnen een half uur geserveerd kan worden, maak je zelfs de kinderen gelukkig. En het is nog makkelijk ook!

Romige tagliatelle met ham

Nodig voor zes personen

  • 400 gram tagliatelle of spaghetti
  • 100 gram prosciutto (of gerookte ham)
  • 1 theelepel olijf olie
  • sap van één citroen
  • 2 eier dooiers
  • 125 gram halfvolle creme fraîche
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
  • [do_widget_area sidebar-1]
    • [do_widget id="search-2"]
    • [do_widget id="text-2"]
    • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

    Hoe maak je dit gerecht?

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel wat zout. Snij ondertussen de gerookte ham of prosciutto in kleine stukjes, en bak dit met de olijfolie in een kleine pan, totdat deze goudkleurig en knapperig is.

    Als de pasta gaar is, giet deze dan af maar zorg dat je een beetje van het kookwater over houdt. Doe de pasta weer in de pan en voeg de gebakken ham toe. In een aparte kom, voeg het citroen sap, de eier dooiers en de crème fraîche samen en roer tot het een mooie gladde saus is. Voeg dit bij de pasta, samen met de basilicum en de Parmezaanse kaas, en roer het er voorzichtig doorheen. Voeg eventueel iets van het bewaarde kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïger te maken. Als de pasta helemaal bedekt is met de saus, kun je deze serveren met wat extra Parmezaanse kaas, of wat verse basilicum.

    Voedingswaarden per persoon

    Calorieën: 349 kcal
    Vet: 11 gram (waarvan verzadigd: 4 gram)
    Koolhydraten: 51 gram (waarvan suikers 2 gram)
    Eiwit: 15 gram
    Vezels: 2 gram

    Variatietips

    Vegetarisch: Vervang de gerookte ham door zongedroogde tomaatjes. Het heeft dezelfde pittige smaak en structuur!
    Met vis: Vervang de gerookte ham voor gerookte zalm en gebruik bieslook in plaats van basilicum.
    Koolhydraatarm: Gebruik in plaats van gewone tagliatelle reepjes courgette, door met een kaasschaaf een courgette in de lengte te snijden. Alleen maar even warm maken in heet water of even bakken in een pan met wat olie. Voorzichtig roeren!
    Extra pittig: Roer een klein lepeltje geraspte mierikswortel door de crème fraîche.
    Extra groente: Voeg wat glazig gebakken ui stukjes toe en serveer met broccoli of een salade.
    Zoutloos: Laat de gerookte ham achterwege en voeg in plaats daarvan kleine stukjes gebakken kip toe. Kruid met alleen peper en knoflook.

    Pin It on Pinterest

    Share This