Producten

De schoenen maken de … sportvrouw

Je hebt eindelijk de motivatie gevonden om te gaan sporten, je sportoutfit ligt klaar maar … heb je wel de juiste schoenen om te gaan sporten? Als je schoenen niet goed zitten of niet genoeg steun geven, zal je nooit alles uit je workout kunnen halen. Je moet loop- of sportschoenen zien als een investering. De juiste schoen zorgt ervoor dat je graag gaat sporten, daar waar de verkeerde schoen je alleen maar demotivatie zal bezorgen. Kies de juiste schoen met deze tips:

pexels-photo_d54

Zorg dat de sportschoenen speciaal zijn ontworpen voor de sport die je gaat beoefenen. Als je gaat lopen moeten de schoenen aangepast zijn aan voorwaartse bewegingen, als je tennist, zal de schoen meer zijwaartse bewegingen moeten kunnen ondersteunen. Beide sporten vragen een andere steun van je schoenen.
Het is aangeraden om sportschoenen elke 6 maanden tot 1 jaar te vervangen omdat je schoenen dan minder steun beginnen te bieden waardoor je pijn kan ondervinden in je gewrichten.

Laat in een gespecialiseerde winkel je houding bepalen. Sommige mensen leunen meer naar binnen of naar buiten met hun voeten. Als je te veel naar binnen leunt, kan je knie- en enkelproblemen hebben. Hiervoor is aangepast schoeisel zeker aangeraden. Je kunt ook je vorige sportschoenen meenemen naar de winkel, waar ze kunnen bepalen hoe je (letterlijk) in je schoenen staat. Ze zullen je dan vaak ‘stability’ of ‘motion control’ schoenen aanbevelen.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Houd je schoenen altijd een tijdje aan en loop even rond in de winkel als je schoenen aan het passen bent. Zorg dat je tenen vooraan de schoen zeker 1,5 cm over hebben. Let erop of de veters gemakkelijk zijn in gebruik en niet te hard spannen. Soms kan je schoenen op maat nodig hebben voor bredere of smallere voeten.

  Als laatste tip raden we je aan om niet steeds bij hetzelfde merk te blijven. Probeer eens de nieuwe lijn van een ander merk dan je gewoon bent. Soms zijn hun schoenen comfortabeler dan je huidige sportschoenen. Denk ook aan de steun en de invloed die het zal hebben op je gezond. Verkies dus functionaliteit boven de laatste modegrillen.

  Pin It on Pinterest

  Share This