Producten, Voeding

Snelle pasta met knoflook champignons

Recept voor kruidige spaghetti met knoflook champignons

Dit pastagerecht, dat gemakkelijk te bereiden is en weinig vetten bevat, bewijst dat een gezonde maaltijd koken niet moeilijk hoeft te zijn en niet veel tijd kost. Geniet van Italiaanse smaken, gezonde pasta, tomaten, knoflook en ui. De voorbereidingstijd is slechts 10 minuten en het gerecht is klaar in maar 15 minuten.

Snelle pasta met knoflook champignons

Nodig voor 4 personen:
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
250 gram kastanje champignons
1 teen knoflook, dun gesneden
Een bosje peterselie, alleen de blaadjes
1 selderijstengel, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
Blik van 400 gram gesneden tomaten
½ rode peper, zonder zaadjes en fijn gesneden (je kunt dit ook vervangen door gedroogde chilivlokken te gebruiken)
Snufje zout
300 gram spaghetti

Bereidingswijze:
Verhit een eetlepel olie in een wok, voeg de champignons toe en bak 3 minuten totdat ze zacht en goudbruin zijn. Voeg dan de fijn gesneden knoflook toe en bak nog een minuut. Doe de inhoud van de wok in een kom met de peterselie. Doe de selderij en de ui in de wok met de rest van de olie, en bak dit gedurende 5 minuten, of tot ze licht verkleuren.

Voeg al roerend de tomaten, chili en een beetje zout toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat zonder deksel 10 minuten zachtjes koken, totdat het indikt. Kook onderwijl de spaghetti gaar en giet deze af. Mix deze met de tomatensaus en kruid met de knoflook champignons. Klaar om te serveren!

Tip
Als je een slow cooker hebt, is dit recept nog smakelijker te maken. Pas het recept aan, waardoor alle heerlijke smaken uren kunnen intrekken en je maaltijd smaakt alsof hij in Italië bereid was. Het is heel eenvoudig: plaats alle ingrediënten, behalve de peterselie en de pasta, in de slow cooker. Doe de deksel erop en kook het op laag vuur gedurende 6 tot 7 uur. Breng de spaghetti in een pan aan de kook, als de slow cooker bijna klaar is. Giet de spaghetti af en roer de champignonmix uit de slow cooker er door. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Pin It on Pinterest

Share This