Voeding

Soepdieet

Als je op korte tijd vrij veel kilo’s kwijt wilt raken, dan is het soepdieet op jouw lijf geschreven. Je weet natuurlijk nooit op voorhand of dit dieet iets voor jou is, maar je kunt het zeker eens proberen. Houd het wel goed in je achterhoofd dat er een aantal zaken zijn waarmee je rekening mee moet houden. Lees hieronder alles over het soepdieet.

soepdieet

Het soepdieet, dat in de Verenigde Staten is ontwikkeld, dient zeven dagen gevolgd te worden en zorgt ervoor dat je gemiddeld vier tot zeven kilo verliest. Als je ook zo’n goede resultaten wilt boeken, zal je vol motivatie moeten beginnen aan het dieet, alsook voldoende gedisciplineerd zijn om vol te houden.

Welke soepen mag je eten?

Het is niet de bedoeling dat je iedere dag een andere soort soep drinkt. Witte kool is het hoofdbestanddeel van je soep. Daarbij voeg je uien, tomaten, wortelen, paprika’s en selderij toe. De basis moet hetzelfde blijven, maar je kan wel wat variëren met groenten.

Wat komt er nog meer op het menu?

Soep heeft dus de hoofdrol in je menu. De bijrolletjes worden verdeeld onder bronwater, ongezoete thee, koffie, ongezoet fruitsap, magere melk en bessensap. Het dieetschema bepaalt welke voedingsmiddelen je op welke dag mag eten. De eerste dagen van je dieet zal je vooral fruit en groenten eten, later in de week kan je ook magere vlees-en vissoorten toevoegen.

Wat mag je absoluut niet eten?

Het is belangrijk dat je geen brood, alcohol of koolzuurhoudende drankjes eet. Zondigen verstoort namelijk je vetverbrandingsproces.

Hoe vaak mag je het soepdieet volgen?

Het soepdieet is een crashdieet. Je neemt dagelijks maximum 1000 calorieën in. Het is aangeraden om na elke week 2 rustdagen in te bouwen en het dieet niet meer dan twee of drie keer per kwartaal te volgen.

Mogelijke bijwerkingen

Het dieet kent geen bijwerkingen. De lage calorie-inname kan alleen misschien leiden tot wat hoofdpijn, vermoeidheid of gevoel van slapte.

Voor wie?

Iedereen die in een korte tijdspanne zo veel mogelijk gewicht wil verliezen, kan het dieet zeker eens proberen.

Pin It on Pinterest

Share This