Voeding

Sweet chilli noedel salade met garnalen

Laag in vetgehalte maar sterk van smaak! Deze sweet chilli noedel salade kun je warm of koud eten (in dit voorbeeld is het de koud bereid) en meenemen als lunch of opdienen bij een buffet. Het is gemakkelijk te bereiden en het staat binnen een kwartier op tafel. Dus mocht er weinig tijd zijn maar wel behoefte aan een gezonde, smakelijke maaltijd? Dan is dit gerecht een zeer geschikte keuze!

Sweet chilli noedel salade met garnalen

Ingrediënten

  • 3 porties medium ei noedels
  • Een halve grote komkommer
  • 1 bos lente-ui, fijn gesneden
  • 100gr cherry tomaten, door de helft gesneden
  • 1 groene chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 200 gr gekookte garnalen, ontdooid of bevroren
  • De schil en het sap van 2 limoenen
  • 4 el zoete chilisaus
  • 100 gr jonge bladspinazie
  • 25gr geroosterde cashewnoten (dit zouden ook walnoten of amandelen mogen zijn)
  • zout en peper

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
  • [do_widget_area sidebar-1]
    • [do_widget id="search-2"]
    • [do_widget id="text-2"]
    • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

    Bereidingswijze

    • Breng in een pan water aan de kook. Kook hierin de noedels in 4 minuten gaar. Voor een iets stevigere bite laat je ze iets minder lang koken. Giet de noedels af en houd ze onder stromend water om ze af te koelen. Giet vervolgens opnieuw af en laat ze uitlekken. Doe de noedels in een kom en gebruik een schaar om ze in kortere stukjes te knippen. Dit eet wat makkelijker.
    • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schep de zaden eruit. Snijd er maanvormige plakjes van en voeg deze bij de noedels. Voeg hier ook de lente-ui, tomaatjes en chilipeper aan toe. Zorg ervoor dat de chilipeper ontdaan is van de zaadjes! Voeg ook de garnalen toe.
    • Meng de schil het sap van de limoen met de chilisaus tot een dressing en roer dit door de noedels. Proef even en breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout of andere kruiden. Maak op elk bord een bedje van de bladspinazie en leg hier het noedelmengsel bovenop. Strooi de noten erover en aan tafel maar!

    Pin It on Pinterest

    Share This