Producten, Voeding

Thaise rode eend met smeuïge ananasrijst

Thaise rode eend met smeuïge ananasrijst

Dit gerecht is een gezonde maaltijd met veel verschillende Thaise smaakmakers. Een topper voor mensen die de Thaise keuken een warm hart toedragen. Voor het bereiden van de Thaise rode eend met smeuïge ananasrijst heeft u de volgende ingrediënten nodig:

– 2 eendenborstfilets (zonder huid)
– 1 eetlepel Thaise rode curry pasta
– 2 limoenen
– 140 gram jasmijnrijst (soms ook pandanrijst genoemd)
– 125 ml kokosmelk uit blik (mager)
– 140 gram bevroren erwtjes
– 50 gram taugé
– halve rode ui
– 100 gram verse ananas
– 1 rode chilipeper
– klein bosje verse koriander

De bereidingsmethode gaat als volgt:
Om te beginnen plaats u één van beide eendenborstfilets tussen 2 vellen vershoudfolie en legt deze op een snijplank. Gebruik een deegroller om de eendenborst plat te slaan, zodanig dat deze een dikte heeft van ongeveer 0,5 centimeter. Herhaal dit voor de tweede eendenborstfilet. Plaats nu beide filets in een kom. Meng vervolgens de curry pasta met de geschilde rasp en het sap van 1 limoen, en wrijf de eendenborstfilets goed in met dit mengsel. Laat dit op kamertemperatuur ongeveer 20 minuten marineren.

Terwijl de eend lekker staat te marineren en de smaken van de curry en limoen in zich opneemt, is het tijd om te beginnen aan de rijst. Doe de rijst in een kleine pannetje (bijv. steelpannetje) en schenk het blikje kokosmelk samen met 150 ml water bij de rijst. Strooi er een snuf zout over en plaats een deksel op de pan. Als het water begint de koken, brengt u het vuur terug naar een lage stand en kookt u de rijst voor 5 minuten (af en toe roeren). Na deze 5 minuten doet u de erwtjes bij de rijst, draait u het vuur uit en laat u dit nog eens 10 minuten rustig staan. Controleer vervolgens de rijst. Alle vloeistof moet door de rijst zijn opgenomen, en de rijst moet goed zijn doorgekookt.

Zet vervolgens een waterkoker aan, plaats de taugé samen met de fijngesneden rode ui en een deel van de fijngesneden koriander in een vergiet, en schenk een volle waterkoker kokend water over de vergiet. Leeg de vergiet vervolgens in de rijst en meng alles goed door elkaar. Voeg nu ook de blokjes ananas en de fijngesneden chili toe, en eventueel nog een snuf zout toe als het dit nodig heeft. Leg de deksel weer op de pan zodat de warmte erin blijft.

Als laatste zet u een grillpan op hoog vuur en laat u deze goed heet worden. Bak de eendenborstfilet 1 à 2 minuten aan elke kant (of naar smaak). Vervolgens snijdt u de eendenborstfilet in smalle reepjes en serveert u deze met de rijst en overgebleven koriander.

Pin It on Pinterest

Share This