Gewichtsverlies

Verrassende redenen waarom je geen gewicht verliest

Als je meer calorieën inneemt dan gewoonlijk, of gestopt bent met sporten, is het maar normaal dat je wat aankomt. Maar wat als je er nu alles aan doet om gewicht te verliezen, maar je blijft maar aankomen? Tijd om eens dieper in te gaan op wat nu eigenlijk de oorzaken daarvan zijn…

2

Te weinig slaap
Er zijn twee problemen die te maken hebben met slaap en gewichtstoename. Eerst en vooral, als je lang opblijft, is de kans groter dat je ’s avonds laat nog iets (ongezonds) zult eten. Ten tweede bezorgt onvoldoende slaap veranderingen in je hormonen, waardoor je meer honger en zin hebt in eten.

Stress
Wanneer het leven te veel van je vraagt, verandert je lichaam in overlevingsmodus. Het stresshormoon cortisol wordt uitgescheiden waardoor je meer honger krijgt. Bovendien grijpen we vaker naar ongezonde producten als we stress hebben. We hebben dan vaak geen tijd om te koken waardoor we ons buikje vullen met kant- en klare maaltijden of fast food. Deze combinatie zorgt er natuurlijk voor dat de kilo’s er niet afgaan, maar juist bijkomen.

Antidepressiva
Een ongelukkig neveneffect van antidepressiva is gewichtstoename. Praat hierover met je dokter als je voelt dat er dikker van wordt. Hij/zij zal je een andere behandeling kunnen geven. Beslis wel nooit zelf om te stoppen met je medicatie. Houd in gedachten dat sommige mensen bij het nemen van medicatie verzwaren omdat ze zich juist beter voelen, waardoor ze vaker gaan eten. Een depressie kan ook leiden tot gewichtstoename.

Leg de schuld niet op de pil
Ook al geloven veel mensen het niet, maar er is geen bewijs dat de pil tot gewichtstoename leidt. Als je toch bezorgd bent over gewichtstoename als gevolg van je pil, praat er dan over met je dokter.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Leg de schuld niet op de menopauze
  De meeste vrouwen verzwaren tijdens of na de menopauze, maar hormonen zijn niet de enige reden waarom je aankomt. Hoe ouder je wordt, hoe trager je metabolisme begint te werken, waardoor je minder calorieën verbrandt. Veranderingen in je levensstijl spelen dus een belangrijke rol naarmate je ouder wordt. Waar je precies aankomt, heeft wel te maken met de menopauze, want er ontstaat meer vet rond je taille.

  Stoppen met roken
  Stoppen met roken is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Het kan wel zijn dat je wat verzwaart net nadat je gestopt bent. Mensen komen gemiddeld minder dan 5 kg aan wanneer ze stoppen met roken. Na een aantal weken zou dat hongergevoel al iets beter moeten zijn, waardoor het makkelijker wordt om van die extra kilo’s af te geraken.

  Als je toch geen gewicht verliest:
  – Stop niet met je medicatie zonder je dokter te hebben gecontacteerd.
  – Vergelijk jezelf niet met andere mensen die hetzelfde medicijn nemen. Niet elk persoon heeft te maken met dezelfde neveneffecten. Als iemand door een bepaald medicijn gewicht heeft verloren, betekent dat niet dat jij automatisch ook gewicht zal verliezen.
  – Blijf bewegen, of zelfs nog meer!

  Pin It on Pinterest

  Share This