Lifestyle, Producten

Vijf dingen die gebeuren als je geen brood meer zou eten

Diëten waarin je zo weinig mogelijk calorieën inneemt zijn populair. Brood wordt amper nog gegeten en pasta is overrated. Veel mensen die op dieet zijn, experimenteren over hoe weinig koolhydraten ze kunnen innemen.

Er bestaat niet één soort graan. Granen kunnen heel erg verschillen van elkaar, dus als je beslist te stoppen met eender welk soort graan, zullen de effecten enorm variëren. Lees hieronder wat er zal gebeuren als je geen brood meer eet.

  • Je verliest watergewicht
    Hoe minder koolhydraten je inneemt, hoe sneller je gewicht zult verliezen. Nochtans verlies je geen vet, maar water. Je verbruikt namelijk je glycogeenvoorraad.
  • Je leert de “lage-calorieën griep” kennen
    Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebronnen van je hersenen. Als je dus minder koolhydraten inneemt, zal je lichaam zich daaraan moeten aanpassen. De eerste weken kan het dus zijn dat je te maken zult hebben met een slechte adem, moeheid, duizeligheid, slapeloosheid en misselijkheid. Gelukkig past je lichaam zich na een tijdje aan, waardoor je je na een paar weken beter zult voelen.
  • Het risico op hartziektes en diabetes verhoogt/verlaagt?
    Een studie heeft aangetoond dat verfijnde koolhydraten het risico op hartziektes en diabetes verhogen. Volle granen daarentegen verlagen het risico op hartziektes, obesitas en diabetes.
  • Je energieniveau neemt af
    Volle granen bevatten veel ijzer, magnesium en vitamine B. Deze stoffen zijn noodzakelijk in het behouden van het juiste energieniveau.
  • Geen grote boodschap meer
    Granen zorgen ervoor dat je bloedsuikerniveau op peil blijft, verlaagt het risico op obesitas en chronische ziektes, maar zorgt er wel voor dat je toiletgewoontes regelmatig blijven.

Pin It on Pinterest

Share This