Producten

Vijf keiharde feiten dat kombucha thee gezond is voor je

Al duizenden jaren drinken mensen kombucha thee. Het bevat veel antioxidanten, kan slechte bacteriën uit het lichaam verdrijven en helpt bij het bestrijden van allerlei ziektes. Het is eigenlijk een gefermenteerde drank gemaakt van zoete zwarte of groene thee.

Lees hieronder de vijf keiharde feiten waarom kombucha thee gezond is voor jou

Vijf keiharde feiten dat kombucha thee gezond is voor je

  • Kombucha thee versterkt je immuunsysteem omdat het versterkt wordt door alle micro-organismen uit de thee. Ons immuunsystem wordt door 70% bepaald door de darmflora.
  • Kombucha verbetert de spijsvertering. De enzymen in de thee helpen voedsel af te breken en verbeteren op die manier de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.
  • Kombucha helpt je lichaam te ontgisten. De organische zuren in je kombucha thee helpen je lichaam bij het detoxificatieproces, waar vooral de lever er baat bij heeft.
  • Kombucha zou helpen bij gewrichtsproblemen en artritis. De thee bevat veel glucosamine en zou daarom goed zijn voor de gewrichten.
  • De Kombucha thee is goed voor de huid, zowel van binnenuit als van buitenaf. Als je het op de huid aanbrengt zal het werken als een samentrekkende tonic tegen een vette huid. Je kunt het bovendien ook gebruiken om huidschimmels mee te bestrijden.

Hoeveel mag je dagelijks drinken

Hoeveel mag je dagelijks drinken?

De kombucha thee heeft een ontgiftende werking, vandaar dat het aangeraden is om rustig aan te beginnen. Het is beter om de thee met verdund water te drinken en de hoeveelheid langzaam op te bouwen. Begin met zo’n drietal keer per dag met 20ml. Per keer.  Uiteindelijk is een hoeveelheid van zo’n 100 à 300 ml per dag voldoende voor de gezondheid.

Pin It on Pinterest

Share This