Lifestyle

5 soorten thee die je helpen afslanken

Niets gezelliger dan op de bank kruipen voor het haardvuur met een warm kopje thee in de hand. De infusie van blaadjes, zaden en wortels helpt je geest te ontspannen maar heeft ook talrijke positieve invloeden voor je gezondheid.

5-Teas-that-Promote-Weight-Loss-1

De volgende theesoorten smaken heerlijk en zijn super hydraterend en daarbovenop bevatten ze antioxidanten die je helpen om wat extra af te vallen.

1. Gember thee
Gemberthee biedt vele voordelen voor je gezondheid en kan helpen om je gewicht onder controle te houden. Dit drankje functioneert als hulp bij de vertering, vetverbranding en warmteopwekking. Door deze thee te drinken heb je ook sneller een voldaan gevoel na je maaltijd. Voor extra smaak voeg je wat citroensap of een drupje honing toe.

2. Groene thee
Deze theesoort helpt je snel vet verbranden maar je behoudt tegelijk je energie. Groene thee wordt steeds populairder en dat is niet verwonderlijk aangezien het de honger stilt en je calorieverbranding stimuleert. Het voorkomt ook suikerwaardepieken en bevordert je uithouding tijdens de sport. Drink 3-5 kopjes per dag om zo’n 70 extra calorieën te verbranden.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  3. Oolong thee
  Wij kenden deze theesoort ook niet, geen zorgen, maar je zou ze moeten kennen vanwege de vele voordelen zoals een extra boost van je metabolisme en de blokkering van vetabsorptie. Het is ook de perfecte drank als je enkele kilo’s hebt verloren maar je moeite hebt om je gewicht te stabiliseren. Deze theesoort bevat natuurlijke vetverbrandingsstoffen en voorkomt dus dat vet zich ophoopt.

  4. Hibiscus thee
  Nog zo’n onbekende naam. Van deze thee wordt beweerd dat ze helende krachten bezit. Maar het helpt je ook om extra kilo’s te vermijden. Het basisingrediënt is een enzymremmer (phaseolamin) die de stof amylase tegenhoudt. Amylase wordt aangemaakt om suiker af te breken en daarna worden de deeltjes opgenomen, wat leidt tot gewichtstoename. Hibiscusthee voorkomt dus dat je lichaam te veel koolhydraten opslaat.

  5. Blauwe bosbes thee
  Deze thee soort smaakt heerlijk en helpt je om je gewicht te controleren op een natuurlijke wijze. De thee houdt ook je bloedsuikerwaarden in balans en voorkomt een hongergevoel. Nog een extraatje is dat deze thee je vertering bevordert en het kan zeer behulpzaam zijn bij buikpijn. Om ten volle te genieten van de voordelen drink je deze thee het best regelmatig vóór je maaltijd. Wees niet verbaasd (maar uiteraard blij) als je steeds kleinere porties eet omdat je geen echt hongergevoel hebt.

  Pin It on Pinterest

  Share This