Voeding

Waarom vetten goed zijn om af te vallen

De meesten geloven dat om gewicht te verliezen je minder vet mag eten. Dat is echter niet helemaal waar. Er is wetenschappelijk onderbouwd onderzoek waarbij aangetoond wordt dat mensen gewicht verliezen als ze minder calorieën eten. Ze moeten dus hun calorieën beperken, niet hun vetten.

Als je je inname van vetten beperkt, kan het zelfs tot problemen leiden. Vet beïnvloedt je metabolisme op verschillende manieren en als je te weinig vetten binnenkrijgt kan je je anders beginnen voelen. Net als bij proteïnen, zorgen gemiddelde porties van vet ervoor dat je sneller gewicht verliest. Hier zijn vijf redenen waarom je beter vetten behoudt in je dieet:

 1. Vetten houden je voldaan.
  Je voldaan voelen is een gevoel dat gecreëerd wordt tijdens de vertering, wanneer vetten ervoor zorgen dat er cholecystokinine vrijkomt, een hormoon dat de snelheid vertraagt waaraan voedsel vanuit je maag in je darmen terechtkomen. Meer vetten zorgen er dus voor dat je minder voedsel nodig hebt om je voldaan te voelen en dat je langer dat gevoel behoudt.
 2. Vetten helpen je bloedsuikerspiegel reguleren.
  Je bloedsuikerspiegel beïnvloedt je insulinespiegel die je humeur, verlangens en voedselkeuzes beïnvloedt. Door gezonde vetten te eten reguleer je je bloedsuikerspiegel doorheen de dag.
 3. Vetten helpen je voedingsstoffen te absorberen.
  Je hebt een beetje vet nodig om vetoplosbare vitamines, bètacarotenen en andere carotenen te absorberen.


  Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.

  • [do_widget_area sidebar-1]
   • [do_widget id="search-2"]
   • [do_widget id="text-2"]
   • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
   • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
   • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
  • Vetten zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid.
   Je lichaam is zelf in staat om vetten aan te maken, maar er zijn sommige vetten die je moet binnenkrijgen of je krijgt een tekort. Dat zijn de essentiële vetten en houden onder andere omega-3 en omega-6 in. Die vetten zijn essentieel omdat ze zorgen voor een optimale functionering van ons hart, onze hersenen en lichaamscellen.
  • Vetten zijn voedsel.
   Vetten doen voedsel goed smaken. De vetten zorgen voor een romige structuur en een lekkere geur. Als je in plaats van gerechten met vetten gerechten met substitutievetten eet, krijg je meer suiker, zout en chemicaliën binnen die de smaak en textuur van natuurlijke vetten imiteren.

  Pin It on Pinterest

  Share This