Lifestyle, Voeding

Waarom we ons overeten en wat we eraan kunnen doen

Dr David Kessler heeft onderzocht waarom we verlangen naar bepaalde voedselproducten en hoe we dat verlangen tegen kunnen gaan. Hij heeft de wereld verkend van voedselverslavingen, geheimen van voedselbedrijven ontsluierd, en gebruikt degelijk onderzoek, interviews, professionele en persoonlijke ervaring in zijn boek “Laat je niet volvreten”. Hij toont ons de biologie en de psychologie die achter het overeten zit en verklaart waarom we te veel van het verkeerde voedsel eten.Teveel

In onze hersenen zit een gebied dat ons beter doet voelen wanneer we bepaalde dingen nastreven. Als we bijvoorbeeld iets lekkers eten, worden er neuronen in ons brein gestimuleerd waardoor we dat lekkers opnieuw willen eten. Als we dus suiker, vet of zout eten, willen we nog meer suikers, vetten en zout eten. We verlangen naar bepaalde voedselproducten omdat we er ons beter door voelen; voedselproducten zijn een soort van beloning.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  Voedselbedrijven proberen een link te leggen tussen een beeld, een gevoel en een smaak. Ze streven ernaar dat hun producten goede herinneringen naar warme tijden bovenhalen. Ze gebruiken daarvoor aantrekkelijke beelden, bijvoorbeeld van een lekker uitziend stuk pizza of hamburger. Het spreekt voor zich dat de producten die het beste smaken voor het meeste winst zorgen. Alle producten op het menu bestaan dan ook uit een combinatie van suikers, vetten en zout. Hoe meer we ervan eten, hoe meer we ernaar verlangen en hoe meer we ons gaan overeten omdat het allemaal zo lekker smaakt.

  Om ons ervan te weerhouden om ons te overeten, moeten we dus niet luisteren naar onze hersenen.  De eerste stap is om er ons bewust van te zijn waarom we naar bepaalde producten verlangen en welke invloed die producten hebben op ons. We moeten inzien dat ons nastreven naar suikers, vetten en zout negatief is. In zekere mate is onze neiging om te overeten eerder biologisch bepaald dan door een tekort aan wilskracht. Kessler raadt aan om evenwichtige maaltijden te eten, gezonde maaltijden die we ook lekker vinden.

  Pin It on Pinterest

  Share This