Lifestyle

Weg met dat opgeblazen gevoel

Iedereen heeft wel eens last van een opgeblazen gevoel. Activia eten is helaas niet de enige oplossing voor jouw probleem. Lees de volgende methodes om snel van je opgeblazen buikgevoel af te geraken.

Weg met dat opgeblazen gevoel

1. Goed kauwen tijdens het eten

Als we veel honger hebben, hebben we de neiging om snel alles op te eten, waardoor we vergeten te kauwen. Dit kan voor een opgeblazen gevoel zorgen, omdat sommige voedingsmiddelen lastiger te verteren zijn. Je geniet minder van je eten, en ook je maag moet harder werken om het voedsel te verwerken. Dit veroorzaakt gasvorming en dus een opgeblazen gevoel. Probeer zo’n twintigtal keer te kauwen op je voedstel voordat je het uiteindelijk doorslikt. Daardoor zal je ook minder moeten eten om je hongergevoel te stillen.

2. Geef je darmen voldoende rust

Snack niet onmiddellijk na je avondmaaltijd, want dat zorgt ervoor dat je snel last krijgt van een opgezette buik. Je lichaam heeft namelijk voldoende rust nodig om alle voedingsstoffen te verwerken. Het is zelfs nog beter als je helemaal niet snackt na het eten. Geef je lichaam bovendien minimaal 2 uur het slapen geen voeding meer.


Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
 • [do_widget_area sidebar-1]
  • [do_widget id="search-2"]
  • [do_widget id="text-2"]
  • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
 • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
  • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
 • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

  3. Eet en drink natuurlijke producten

  Natuurlijke producten zoals venkelthee, kamille en pepermunt voorkomen gasvorming. Venkelthee en pepermunt zorgen ervoor dat je darmen ontspannen en dat je gassen beter doorgelaten worden. Ook kamille heeft van nature een ontspannend effect op de darmen en werk ook nog eens ontstekingsremmend.

  4. Geen stress

  Stress moet je vermijden, want stress veroorzaakt een opgeblazen gevoel. Stress versnelt de hartslag en de spijsvertering in ons lichaam waardoor onze voedingsstoffen niet of nauwelijks verteerd worden. Daardoor ontstaan er vervelende asten waar je flink last van kan hebben. Een goede nachtrust kan helpen om stress te vermijden.

  Pin It on Pinterest

  Share This