Voeding

Wortel, linzen en sinaasappelsoep

Soep is vrijwel altijd te eten, tijdens de lunch of als voorgerecht. Het is aan te raden de ingrediënten te variëren omdat juist soep zich daar uitermate goed voor leent. Dit recept is gemakkelijk te bereiden en in zo’n 45 min klaar. Deze wortel, linzen en sinaasappelsoep is een pittige soep met een heerlijke en gezonde groentecombinatie!

Wortel, linzen en sinaasappelsoep

Ingrediënten

  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 ui, fijngehakt
  • 225gr wortelen, in blokjes gesneden
  • 75gr rode linzen
  • 300ml sinaasappelsap
  • 2 el magere yoghurt of crème fraîche of zure room
  • 600 ml groentebouillon
  • verse koriander om te garneren
  • snuifje paprikapoeder om te garneren

Error: Your Requested widget " enhancedtextwidget-3" is not in the widget list.
  • [do_widget_area sidebar-1]
    • [do_widget id="search-2"]
    • [do_widget id="text-2"]
    • [do_widget id="sociallyviral_recent_posts_widget-2"]
  • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-3"]
    • [do_widget id="enhancedtextwidget-2"]
  • [do_widget_area wp_inactive_widgets]

    Bereidingswijze

    • Snij de ui en de wortelen. Stamp het komijn- en korianderzaad fijn in een vijzel en laat het drogen. Bak dit zaad vervolgens zo’n twee minuten in een grote pan totdat ze lichtbruin kleuren. Laat het niet aanbakken. Voeg dan de ui, wortelen, linzen en de sinaasappel toe (en eventueel nog wat extra kruiden of peper en zout) en breng het geheel aan de kook. Dek het af en laat de linzen op het laagste vuur in zo’n 30 minuten zacht worden. Er zou ook gekozen kunnen worden voor linzen uit pot, waardoor het gerecht sneller op tafel gezet kan worden.
    • Hevel steeds een gedeelte vanuit de pan over naar een keukenmachine en maal het tot een gladde massa. Doe vervolgens alles terug in de pan en verwarm het langzaam. Roer af en toe en proef de soep. Indien gewenst kan het nog extra op smaak gebracht worden door het toevoegen van kruiden of peper en zout. Schep een aantal kommen vol met de soep en giet in elke kom een toef yoghurt. Dit kan ook crème fraîche of zure room zijn. Daaroverheen de koriander en paprikapoeder strooien. Direct opdienen. Eet smakelijk!

    Pin It on Pinterest

    Share This