Producten, Voeding

Zomerse Erwtenpasta

 

Soms heeft u wat minder tijd of zin om uitgebreid te koken, maar wilt u toch een mooi en lekker gerecht op tafel zetten. Voor deze momenten is deze zomerse pasta met erwten een ideale uitkomst. Dit recept kunt u binnen 15 minuten bereiden, en er zijn nog een aantal variaties mogelijk die u aan het einde van de pagina kunt vinden.

Zomerse Erwtenpasta

Voor de bereiding van de zomerse erwtenpasta heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 grote tenen knoflook (fijn gehakt)
  • 1 rode peper (zaden verwijdert en fijn gehakt)
  • rasp van 2 citroenen
  • 400 gram pasta*
  • 200 gram erwten (vers of diepvries)
  • flinke bos verse basilicum
    * U kunt zelf kiezen welke pasta u neemt. Tagliatelle werkt voor dit gerecht echter zeer goed.

Vóórdat u daadwerkelijk begint met koken, brengt u eerst een pan met water aan de kook voor de past. Vervolgens verwarmt u 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de gehakte knoflook en rode peper totdat de knoflook goudbruin is geworden en de rode peper wat zachter is. Voeg vervolgens de rasp van 2 citroenen toe en roer dit goed door.

Doe, als het water aan de kook is, de pasta in het water (volg voor de lengte van het koken de instructies op de verpakking) en doe de erwtjes erbij gedurende de laatste 2 minuten van de kooktijd. Giet vervolgens de pasta af en schenk het geheel terug in de pan (indien u een vergiet gebruikt). Breng de aangebakken knoflook, rode peper en citroenrasp over in de pasta pan. Schraap ook alle restjes uit de koekenpan en voeg deze ook bij de pasta, dit zorgt namelijk voor veel extra smaak.

Scheur als laatste de basilicumblaadjes en voeg deze toe aan de pasta, en schenk de resterende olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.

Pin It on Pinterest

Share This